Египетските сили за сигурност предотвратиха мащабен терористичен акт, организиран от

...
Египетските сили за сигурност предотвратиха мащабен терористичен акт, организиран от
Коментари Харесай

Египетската полиция предотврати мащабен терористичен акт в Кайро

Египетските сили за сигурност предотвратиха огромен терористичен акт, проведен от група бунтовници в Кайро, заяви ТАСС, базирайки се на представител от вътрешното министерство на Египет.

По негова информация, във вторник сутринта полицията е получила оперативни данни за складирани взривни материали в едно от жилищата в квартал в покрайнините на Кайро - " Шести октомври ". Часове наред отряд от специфичното звено на египетското вътрешно министерство и поделение сапьори са обезвреждали боеприпасите.

На тайната квартира в същата жилищна постройка силите на реда са разкрили още 11 подготвени за приложимост самоделни взривни устройства, както и резервоар, в който имало още над 65 кг субстанции, които терористите употребяват за подготовка на спонтанни бомби и самоделни гранати.

Представителите на вътрешното министерство на Египет прецизираха, че оперативните данни са получени в хода на разпит на радикалист, арестуван наскоро от полицията в покрайнините на Кайро.

Бунтовникът съобщил както за мястото на тайника с взривателите, където се подготвяли взривните устройства, по този начин и за желанията на екстремистите за употребяваната от тяхната организация огромен терористичен акт в египетската столица.

На 29 декември в предградието на Кайро - Хелуан, терорист се опита да пробие външния кордон на коптския храм Мар-Мина. Полицаите откриха огън по нападателя и го раниха. Той бе въоръжен с автомат Калашников и пет паласки със 150 патрона, а по този начин също и самоделно взривно устройство. Преди офанзивата на черквата бунтовникът откри огнена канонада по околните магазини.

В резултат на нападението починаха 10 души, петима други бяха ранени. Отговорност за терористичния акт пое групировката " Ислямска страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР