Египет завърши производството на първата партида от китайската ваксина срещу

...
Египет завърши производството на първата партида от китайската ваксина срещу
Коментари Харесай

Египет произведе първите 300 000 ваксини Sinovac

Египет приключи производството на първата партида от китайската ваксина против COVID-19 Sinovac, заяви списание "Иджипт тудей ", базирайки се на министерството на опазването на здравето. Продуктът на фармацевтичната компания "Ваксера " (VACSERA) ще бъде оценен, с цел да се удостовери сигурността му, преди да бъде доставен в 400-те имунизационни центрове в страната.
Първата партида съдържа 300 000 дози от плануваните 2.25 милиона за първата фаза на производството. Очаква се от август северноафриканската страна да стартира да създава по 15 милиона дози Sinovac месечно от август.
Египет подписа контракт с китайската компания за локално произвеждане на 40 милиона дози годишно, като беше реализирано единодушие за увеличението му до 80 милиона.
Здравните управляващи в страната оповестиха, че е преминат пика на третата вълна на разпространяване на новия ковид, при който новооткритите случаи на COVID-19 доближиха над хиляда дневно. В сряда позитивните проби са 251, с което общият брой на инфектираните доближи 281 282 от началото на пандемията. Общият брой на умрелите е 16 169 души, от които 21 през вчерашния ден. Излекувани са 579, общо от пролетта на 2020 - 211 384.
Около 5 милиона египтяни са ваксинирани против Ковид-19 досега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР