Египет е предложил план за спиране на войната между Израел

...
Египет е предложил план за спиране на войната между Израел
Коментари Харесай

Египет с предложение за поетапно спиране на войната в Газа

Египет е предложил проект за прекъсване на войната сред Израел и “Хамас “ в Газа, само че към момента не е получил отговор, удостовери египетски представител, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1328
" Предложението включва три поредни и свързани стадия, които приключват с преустановяване на огъня ", съобщи Диа Рашван, началник на Държавната осведомителна работа, египетската държавна медийна организация.

Предложението е направено, откакто Кайро изслуша мненията на всички заинтригувани страни, сподели служителят, без да влиза в елементи.

" След приемането на отговорите от заинтригуваните страни предлагането ще бъде в детайли създадено и ще бъде оповестено ", сподели Рашван.

Предложението е опит " да се сближат гледните точки сред всички заинтригуваните страни в опит да се спре проливането на кръвта на палестинците и експанзията против линията Газа и да се възстановят мирът и стабилността в района ", добави Рашван.

Египетски източници от сферата на сигурността по-рано бяха декларирали, че предлагането включва многоетапно преустановяване на огъня, освобождение на пандизчии от Израел и на заложници, държани от „ Хамас “. Египетски източник съобщи, че е била повдигната концепцията за следвоенно ръководство на Газа.

Миналата седмица делегация на “Хамас “, водена от ръководителя на придвижването Исмаил Хания, посети Кайро за диалози с египетски публични лица, оповестиха от групировката, написа Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР