егионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив

...
егионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив
Коментари Харесай

Спряха дейността на биоцентралата в с.Труд

егионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив издаде насилствена административна мярка, с която стопира активността на Централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством косвено потребление на биомаса в село Труд, оповестяват от Министерството на околната среда и водите.

От ведомството разясняват, че мярката се постанова, с цел да се предотврати увреждане на човешкото здраве заради разпространяването на миризми от активността на предприятието.

Актът се издава след осъществени инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив, включително във връзка със сигнали на жители и организации, които откриват съществуване на миризми, присъщи за индустриалната активност на обекта.

Дейността на централата се приключва до момента в който сдружението не потвърди, че е подхванало нужните ограничения, с цел да не се изпускат при никакви условия миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул и до момента в който не се получи удостоверение от министъра на опазването на здравето, че няма заплаха за здравето на хората.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР