егендарната австралийска банда AC/DC обяви, че ще отпразнува 50 години

...
егендарната австралийска банда AC/DC обяви, че ще отпразнува 50 години
Коментари Харесай

За 50 г. на сцената AC/DC пускат албумите си на плочи

егендарната австралийска тайфа AC/DC разгласи, че ще отпразнува 50 години на сцената с издаване на всичките им албуми на винилови плочи. Първите девет заглавия ще бъдат пуснати на 15 март, само че към този момент може да се вършат предварителни поръчки на формалния уебсайт на групата.

С това половинвековно честване е обвързвано и европейското турне на музикантите, които се завръщат на Стария континент след 8-годишно неявяване. Обиколката ще продължи тъкмо три месеца - стартира на 17 май в Германия и ще завърши на 17 август в Ирландия, предава 24 часа. Турнето носи името на последния им албум Power Up, който излезе през 2020 година и още с появяването си оглави класациите в към 20 страни.

За наслада на почитателите на фамозната хардрок тайфа, вокал още веднъж ще бъде Брайън Джонсън. По време на концертите през 2016 година се наложи да слезе от сцената поради съществени проблеми със слуха. Тогава той бе сменен от Аксел Роуз от “Гънс енд Роузис ”. Слухов уред от ново потомство ще помогне на Брайън Джонсън да се върне пред публиката и да се включи в европейското турне.

Към Брайън, Ангъс Йънг и Стиви Йънг ще се причисли Мат Лауг, който заема мястото на Фил Ръд на барабаните. Той е свирил с имена като Аланис Морисет, Алис Купър, Слаш. На 7 октомври предходната година Мат се качва на сцената като част от AC/DC по време на огромен фестивал в Калифорния. А в този момент му следва да обиколи с останалите членове на групата и цяла Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР