Ефектът Томас Кук достигна българския туристически бизнес. Един от най-големите

...
Ефектът Томас Кук достигна българския туристически бизнес. Един от най-големите
Коментари Харесай

Астрал Холидейз, един от най-големите туроператори у нас обяви фалит

Ефектът " Томас Кук " доближи българския туристически бизнес. Един от най-големите туроператори у нас " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл " разгласи, че стартира процедура по оповестяване в неплатежоспособност. Компанията беше ангажирана с инкоминга на банкрутиралия английски туроператор. Това не е единствената причина за изпадането в неплатежоспособност на АСТРАЛ Холидейз, само че е изиграло резултата на спусъка, считат специалисти в сектора. Всички клиенти на българския туроператор, които сега са зад граница, са с напълно платени почивки и не би трябвало да имат никакви проблеми с полетите или настаняването в хотели, излиза наяве от писмо на управлението на компанията до неговите сътрудници. Ето какво гласи то: 

" Уважаеми сътрудници,

С голямо страдание и отчаяние, желая да ви оповестя персонално, че се постанова да прекратим активността и да стартираме процедура по оповестяване на неплатежоспособност на Астрал Холидейз Интернешънъл АД от 07.10.2019 година след съвсем 24 години наличие на туристическия пазар и макар неимоверните старания на управлението.

Искам да знаете, че това решение е взето след извънредно доста полемики, старания и опити да се обезпечи финансиране за сдружението.
Добре разбирам, че всички се оказваме в извънредно комплицирано състояние.

Нищо, което ще напиша в този имейл, не е задоволително, с цел да изразя благодарността си към всеки един от вас, както и тъгата, с която оповестявам тази вест.

Причините да се стигне до тук са доста и сложни, само че това, което ни остава е история, опит и поука с ежедневни дребни и огромни победи през тези години на триумфи и компликации.

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД, които сега се намират зад границата са напълно платени, заради което не съществува заплаха от проблеми с полети или отвод за настаняване в хотели или други туристически услуги.

„ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД няма да има опция да реализира бъдещи планувани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. Клиенти с бъдещи пътувания, които за заплатени на 100% от АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл към сътрудници, ще бъдат персонално известени от чиновници на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД.

Клиенти, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, защото всички билети са към този момент закупени и платени от „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД. За инспекция на разписанието и часовете на полетите, предлагаме клиентите да създадат информация със съответната самолетна компания, когато наближи датата на пътешестване по издадените към този момент самолетни билети.

Подчертаваме, че клиентите на „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания, само че АСТРАЛ Холидейз не е заплатил към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са обезпечени със застраховка „ Отговорност на туроператора “, подписана сред „ Астрал Холидейз Интернешънъл “ АД и ЗК „ Уника “, с покритие - 700 000 лева Координатите за връзка със застрахователя и още потребна информация са посочени в съответните контракти за тÑ �ристически пакети и приложенията към тях.

Искрено скърбя за създалата се комплицирана обстановка, както и за дискомфорта, която тя провокира.

Искам да ви пожелая здраве, сили и енергия; всеки от вас да откри своя нов път и най-хубавото за себе си! Благодаря ви за дългогодишното доверие и за историята, която сме построили дружно. За мен беше изключителна чест да работя с такива експерти като вас.
Надявам се, че разделяйки се като сътрудници, ще запазим другарските взаимоотношения.

Благодаря на всеки един от сърце!

От името на Христо Гълбачев и управлението на „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР