Ефектът от австрийските инвестиции в България се отразява не само

...
Ефектът от австрийските инвестиции в България се отразява не само
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с представители на австрийски компании, които инвестират у нас

Ефектът от австрийските вложения в България се отразява освен на стопанската система, само че въздейства позитивно за поощряване на перспективни форми на образование за младите ни хора посредством дуалното обучение, както на опциите за професионалното развиване в разнообразни браншове у нас.

Това съобщи президентът на среща с представители на австрийски компании, които влагат в страната ни, оповестиха от прессекретариата на президента. Срещата е проведена от посолството на Австрия в София взаимно с  Австрийско комерсиалното посланичество /ADVANTAGE AUSTRIA Bulgaria. В събитието взе участие дипломат Андреа Икич-Бьом. На срещата бяха разисквани възможностите  за следващо задълбочаване на търговско-икономическите връзки. В полемиката участваха представители на компании, разрастващи активност в разнообразни браншове, някои от тях с повече от 20 години наличие у нас.

Държавният глава и посланикът означиха позитивните трендове в търговско-икономическите връзки сред България и Австрия. През 2022 година директните задгранични вложения у нас от Австрия  са на стойност 2,245 милиарда евро, което бележи растеж с 86 % спрямо 2021 година по данни на Българска народна банка. По време на срещата президентът Радев посочи, че Австрия е вторият по величина вложител у нас през 2022 година, като това е солидна база, която може да се надгради. Държавният глава съобщи, че нуждата от поощряване на стопанската система, нововъведенията и образованието сплотява публичен и политически консенсус, по тази причина са били цели за служебното държавно управление. посочи, че икономическите индикатори на страната ни са постоянни и макар рецесията се отбелязва позитивен напредък. 

„ За възстановяване на бизнес средата е значимо одобряването на върховенството на закона и предвидимостта. Затова е належащо да бъдат признати препоръчаните от служебното държавно управление закони в правосъдната сфера, които са и част от Плана за възобновяване и резистентност “, съобщи, като означи, че правосъдната промяна е значима за бизнеса и за жителите.

Над 350 австрийски компании имат представителства в България, а към 30 компании - и индустриални мощности. В австрийските компании у нас работят над 70 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР