Едва на 11 години и половина Калоян Гешев е световният

...
Едва на 11 години и половина Калоян Гешев е световният
Коментари Харесай

Той е само на 11, а накара цяла България да се гордее с него

Едва на 11 години и половина Калоян Гешев е международният първенец по ментална аритметика.

Владее безпогрешно няколко типа математически интервенции - скоростно умножение, разделяне, коренуване и пресмятане на дни по техните дати.

" Първо пресмятам коефициенти на датата, на месеца и на годината “, изясни Калоян в новата графа " Големите очаквания " в предаването " Тази събота “.

Той може да пресметна ден по дата от XVII век насам. Може и да коренува до 6-цифрени цифри и е измежду огромните ни очаквания по ментална аритметика. В началото на месеца стана международен първенец на шампионата в Билефелд, Германия, в своята възрастова група.

" Имаше 56 участници от 13 страни. Бяха дадени два часа за 26 листа, като имаше към три-четири листа изненади “, добави той.

Калоян надминава участници от Индия, Япония, Алжир и доста други. Заложените " изненади " от шампионата не са съумели да го впечатлят.

Решава всичко за под два часа.

" За да се доближи до тези резултати, би трябвало да имаш заложба и предпочитание, само че не може да се разчита единствено на заложба – трябват и тренировки “, добавя международният първенец по ментална аритметика.

" Искам да стана преподавател по математика, по скоростна калкулация и по елементарна математика. Все отново се занимавам с това и желая да има резултат и изгода “, споделя Калоян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР