Едва ли за някой е нещо ново това, че плодовите

...
Едва ли за някой е нещо ново това, че плодовите
Коментари Харесай

Плодови сокове - да, алкохол - не

Едва ли за някой е нещо ново това, че плодовите сокове са потребни за здравето, до момента в който алкохолните питиета са негов зложелател. Но в тази публикация ще ви разкрием за нови проучвания, свързани с изгодата и вредата от двата типа питиета.

Любителите на плодови сокове са по-склонни да си набират нужните хранителни субстанции от хората, които не пият сок. Това настояват учени от щатския университет на Луизиана, които разгледали изгодата от постоянната консумация на питиета със 100% плодово наличие.

Възрастните, които не пият плодови сокове, са по-склонни да имат дефицит на някое от главните хранителни субстанции. В това число витамините А и С, както и магнезий.

Голям % от потребителите на плодов сок надвишават целесъобразните равнища на калций и калий. Това са два извънредно значими минерала за поощряване на здравето на костите. А също и за контролиране на кръвното налягане.

Имайте поради обаче, че соковете, които се продават в комерсиалните вериги, са с високо наличие на захар и консерванти. Затова е по-добре да си приготвяте у дома соковете от пресни и добре узрели плодове.

 Алкохол

В същото време немски експерти откриха, че злоупотребата с алкохол в Европа е главната причина за близо 10% от всички типове рак при мъжете и 3% от раковите болести при дамите.

Алкохолът може да усили риска от рак. Съществува причинноследствена връзка сред потреблението на алкохол и рака на черния дроб, на гърдата и на дебелото черво, както и на рака на горната част на храносмилателната система.

Горните числа са резултати от разбори от Франция, Италия, Испания, Англия, Холандия, Гърция, Германия и Дания. Установени са 50 400 случая на избрани типове рак, които били породени от консумация на алкохол над избраните правила.

Ако потреблението е била лимитирана до две алкохолни напитки дневно при мъжете и едно при дамите, както предлагат доста здравни организации, то доста от случаите е можело да бъдат избегнати.

Стандартното пиво съдържа към 12 г алкохол и е еквивалентно на 1 чаша вино от 125 мл или към четвърт литър бира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР