Едва ли ще бъде пресилено, ако определим Феликс Оже-Алиасим за

...
Едва ли ще бъде пресилено, ако определим Феликс Оже-Алиасим за
Коментари Харесай

Изненада за старт на ATP финалите: Рууд надви Оже-Алиасим и оглави Зелената група!

Едва ли ще бъде пресилено, в случай че определим Феликс Оже-Алиасим за тенисиста в най-хубава моментна форма въобще, откакто канадецът завоюва три следващи трофея по време на сезона на закрити твърди кортове. В последна сметка Оже-Алиасим най-сетне беше спрян в полуфиналния си мач от Мастърса в Париж, където отстъпи на бъдещия първенец Холгер Руне, който прекъсна серията му от 16 следващи триумфа.

Всичко това трансформира международния номер 6 в един от скритите кандидати за купата от ATP финалите в Торино, където той щеше да направи своя дебют. Изглежда обаче напрежението изигра своята отрицателна роля и 22-годишният играч изигра един от най-слабите си мачове в последните няколко месеца, което разреши на Каспър Рууд да стигне до неочакван успех над него - 7:6(3) 6:4.

Скандинавецът не беше записвал поредни победи в Тура, откогато се класира за финала на US Open и имаше отрицателен баланс в хода на конкуренциите в зала през тази есен, единствено че през днешния ден показва най-хубавото от своя тенис и краткотрайно оглави Зелената група, в която по-късно през днешния ден ще се изиграе срещата сред Рафаел Надал и Тейлър Фриц.

Първият сет мина напълно под превъзходството на сервиращите тенисисти, като не видяхме нито една точка за пробив и рядко ставахме очевидци на някакви по-дълги разигравания. Дебютантът печелеше голям брой лесни точки благодарение на началния си удар, до момента в който Рууд нормално решаваше нещата с обичания си форхенд, който му носеше редица уинъри в неговия актив и разумно се стигна до тайбрек. Там Оже-Алиасим за пръв път загуби точка на второто си подаване, след което последваха още два минипробива в актива на миналогодишния полуфиналист и сетът отиде в сметката му.

Във втората част видяхме канадецът да заема по-агресивна позиция и атакуваше при първа опция. 4-ият в света пък сподели известни признаци на раздразнителност, защото огромна част от отиграванията на неговия противник намираха страничните линии, само че бързо се отърси от отрицателните страсти и съумя да осъществя първи пробив в срещата. Впоследствие първенецът от Базел притисна Рууд и дръпна с 0:30 на ретур, единствено че последваха няколко фрапантни неточности от ракетата му и напълно скоро по-високоранкираният състезател се поздрави с успеха в откриващия конфликт на тазгодишните ATP финали.

Starting strong
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР