Едва ли има съвременна домакиня, която може да си представи

...
Едва ли има съвременна домакиня, която може да си представи
Коментари Харесай

Спрете да правите това и ще удължите живота на пералнята

Едва ли има модерна стопанка, която може да си показа какво е да се грижиш за дома без един правилен асистент - пералнята. За да може обаче да продължи да ни служи допустимо най-дълго, би трябвало да се грижим по подобаващия метод за нея.

Един от най-сигурните способи да удължите живота на правилния си асистент, е да слагате препарата за пране непосредствено в барабана, написа jenata.blitz.bg. Освен това, тази дребна хитринка ще ви помогне да постигнете още няколко значими цели.

Когато изсипваме перилния препарат в предопределеното за това поделение, с течение на времето в него се образува много пълен пласт плака.

Има места, на които тя е лесна за разчистване, само че навътре в пералнята задачата си е просто невъзможна. В резултат на това тръбите, през които водата влиза в машината, се запушват, моторът прегрява и пералнята се скапва.

Тогава започваме да търсим аргументите за казуса, викаме занаятчия и плащаме куп пари за ремонт. А по-късно още веднъж повтаряме грешките си, до момента в който не се наложи да си купим нова пералня, тъй като остарялата повече не може да се поправя.

Правилното зареждане на праха въздейства освен на продължителността на живот на машината, само че и на качеството на самото пране.

Въпросът е освен в това какъв брой добре ще бъдат почистени мръсните облекла, макар че, когато препаратът се изсипе непосредствено в барабана, петната се отстраняват доста по-добре. Много е значимо какво ще е положението на тъканта след изпирането. Не би трябвало да просто слагате почистващия препарат вътре. В този случай някои частици могат да не се разтворят изцяло и да повредят влакната на тъканите.

Затова преди да поставите праха вътре, би трябвало да го смесите с вода, да разбъркате добре и по-късно да го изсипете върху облеклата.

Следващия път, когато перете, пробвайте да добавите изпиращия препарат непосредствено в машината, а не в отделението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР