Едва ли има някой от нас, който да не си

...
Едва ли има някой от нас, който да не си
Коментари Харесай

Бърз миш-маш по селски, който ни кара да си оближем пръстите и да питаме за още

Едва ли има някой от нас, който да не си пада по бързите, обичайни български ястия, които се подготвят елементарно и бързо, а стават доста вкусни. Днес ще ви разкрием една малко по-различна рецепта за добре познатия ни миш-маш. Освен, че е в действителност лека храна, той е и потребен за тялото ни, тъй като няма съвсем никакви мазнини в него, печен е и съдържа зеленчуци и сирене, които са от изключителна значимост за организма ни.

Освен това, в множеството случаи нямаме кой знае какъв брой време да се подвизаваме в кухнята и по тази причина всевъзможни предписания, които ни дават опцията по едно и също време да си приготвим домашна храна, само че и да става бързо, са с приоритет пред останалите.

Необходими са ни следните артикули:
триста и петдесет грама домати – към два приблизително огромни домата,
сто и петдесет грама печен пипер,
една зелена чушка,
петдесет грама краве сирене,
две яйца,
сол на усет,
черен пипер на усет,
една щипка риган и малко зехтин.

Начин на подготвяне:
Намазняваме тава за печене и подреждаме в нея доматите, които авансово сме нарязали на шайби. Върху него подреждаме нарязаните на късчета печени чушки, а от горната страна слагаме нарязана на кръгчета зелена пиперка. Поръсваме с малко сол, като не забравяме, че по-нататък ще сложим и сирене, което също е солено, малко черен пипер и запичаме в загрята на двеста градуса фурна за към двадесет минути.

Изваждаме тавичката от фурната, чукваме две яйца, слагаме една-две плочки сирене и поръсваме с риган и зехтин. Печем още десетина минути – до момента в който забележим, че сиренето е станало леко златисто, а яйцата са запечени и получаваме страховит миш-маш единствено за трийсет минути!
Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР