Едва ли има някой, който да не обича пържена дребна

...
Едва ли има някой, който да не обича пържена дребна
Коментари Харесай

Как се пържи дребна риба

Едва ли има някой, който да не обича пържена дребна риба с хрупкава коричка и нежна вътрешност. Единственият ѝ минус е процесът на подготвяне.
 Рибата, ракът на дебелото черво и какъв брой постоянно би трябвало да я консумираме, с цел да се предпазим
По какъв брой риба би трябвало да ядем седмично

Вкусно и потребно

В кухнята задължитено остава неприятна миризма, която се разнася на всички места. За мазните пръски и брашното по целия плот да не приказваме.

Все отново има няколко елементарни трика , посредством които да избегнем тези дефекти. Използват ги старите риболовци. Кой в случай че не те, ще знаят тайните за подготвяне на риба.

1. Като за начало я измиваме и почистваме добре, а по-късно овкусяваме с малко сол и пипер.

2. Загряваме тигана доста добре и наливаме олио. Поръсваме малко сол, която ще предотврати пръскането на лой по време на пържене. Рибата ще поеме солта от мазнината, по тази причина се овкусява напълно внимателно авансово.

3. Сипваме брашно в найлонов плик, пускаме рибата вътре и я овалваме добре, без да оставим следи брашно по цялата кухня.
 Снимка 495261

4. След това измиваме и нарязваме на шайби недопечен картоф. Слагаме две-три в тигана и пържим рибата дружно с тях. По този метод ще отстраним миризмата на риба.

5. Остава да сложим рибата в тигана и да я изпържим. И да не забравяме да сменяме картофите, когато е належащо.
 Снимка 495262

Прелестта на дребната риба е в това, че откакто е изпържена, може да се яде като семки. Хрупкавите дребни рибки ще са отлично мезе за бира и ще заменят пуканките в някоя домашна киновечер.
 Люспите, рибата и по какъв начин да ги почистим бързо и елементарно
Как да чистим люспите на рибата като шеф-готвач

Няколко елементарни съвета

А единствено с няколко елементарни трика, публикуваи на уеб страницата So Vkusom, пърженето на риба е в пъти по-лесно и прелестно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР