Едва ли има човек, който никога през живота си да

...
Едва ли има човек, който никога през живота си да
Коментари Харесай

Ако отглеждате фикус у дома, ще се случи ТОВА

Едва ли има човек, който в никакъв случай през живота си да не е виждал фикус. Сигурни сме, че всеки може да разпознае това цвете. Саксийният любим е част от интериора на офиса и дома ни. Според Фън Шуй това растение е същинско благосъстояние, защото носи наслада и благополучие на притежателите си.

Много е значимо обаче саксията да бъде позиционирана по верен метод. Ако го поставите в югоизточната част на жилището си, доста скоро ще съумеете да погасите задълженията си и ще имате задоволително средства, с цел да живеете по-добре.

Какво би трябвало да знаем за фикуса?

Много хора избират да се отърват от растението в някакъв миг. Обикновено това предпочитание се поражда, когато саксийният любим стартира да пораства прекомерно бързо. Не забравяйте постоянно да почиствате листата от праха, който се събира по повърхността им.

Растението не е фен на директната слънчева светлина, само че това въобще не значи, че харесва студа. Сложете го на ярко място, само че не изложено под директните лъчи на слънцето. Не го отглеждайте на мрачно, тъй като това ще способства за пожълтяване на листата му.

Температурата е другото, с което е добре да се съобразите. Най-добре би било, в случай че поддържате температура сред 18 – 25 градуса. През лятото го поливайте два пъти в седмицата. През зимните месеци е задоволително единствено един път.

Прието е, че растението прочиства дома от отрицателната сила и открива съгласие и успокоение.

Най-доброто място за развъждане на фикус е в спалнята. Колкото по-стар е той, толкоз по-силни са неговите вълшебен свойства.
 Непретенциозни и лесни за развъждане стайни растения Непретенциозни и лесни за развъждане стайни растения
Уморени ли сте от всички ваши растения, които умират? Може би е по този начин, че не сте избрали верните. Обърнете внимание на тези стайни р...

Това цвете е идеално допълнение към домовете на хората, които са нервни и избухливи. С него ще усещат успокоение. Подходящо е също за тези, които не умеят и не обичат да поддържат връзка с близките.

Вярва се, че в случай че жена не може да забременее, наложително би трябвало да сложи фикус в спалнята си. Много скоро ще научи добра вест, обвързвана с бременност.

Хората, които желаят да се развиват в кариерата си, само че непрестанно срещат компликации по пътя си, е добре да слагат цветето наоколо до бюрото.

Отглеждането на фикус ще ви зареди с доста позитивна сила!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР