Едва ли има човек, който да се съмнява в гениалността

...
Едва ли има човек, който да се съмнява в гениалността
Коментари Харесай

Експерт: Има код на Леонардо да Винчи, изчислил е края на света

Едва ли има човек, който да се съмнява в гениалността на Леонардо да Винчи. Неговите достижения в изкуството и науката са толкоз напредничави за времето си, че и до през днешния ден не престават да изумяват откривателите на разнообразното му завещание.

Леонардо да Винчи е пресметнал по кое време ще настъпи краят на света. Това твърди изследователката Сабрина Сфорца Галиция от Ватикана. Тя е от хората, които мощно имат вяра, че Леонардо в действителност ни е оставил скришен код към някои от тайните, до които е достигнал или които е разбрал от отдадени. Този код е закодиран в творбите му – картини, скици, научни писания и размишления, твърди госпожица Сфорца Галиция, написа в. „ Астро Телеграф “.

Тя години наред изследва шифрите на Леонардо в картините му. „ Наистина има код на Да Винчи, въпреки и много по-различен, в сравнение с написа Дан Браун в известния си разказ „ Шифърът на Леонардо “, отсича изследователката.

Сабрина прави обстойни изследвания на „ Тайната вечеря “. Стенописът е нарисуван в черквата „ Санта Мария деле Грацие “ в Милано. Леонардо дружно с учениците си го прави от 1495 до 1498 година Размерите му са 4,60 на 8,80 метра. Сфорца Галиция изследва и гоблена, който шият за френския крал Луи XIII по стенописа на Леонардо. Смята се, че за гоблена са употребявани истински скици, които Да Винчи прави за фреската.

Използвайки комплицирани логаритми и правейки компютърни модели, изследователката пресмята, че в „ Тайната вечеря “ художникът енциклопедист е засекретил обръщение за края на света. Според нея шифърът на Леонардо в действителност съществува и той е точно за края на света, а не за това дали Христос се оженил за Мария Магдалена и от връзката им дали се е родило дете.

Разбирайки антични и средновековни кодове, Сабрина Сфорца Галиция счита, че е схванала какво е посланието на Леонардо в „ Тайната вечеря “. Според изказванията на изследователката, в картината за последното ястие на Христос с учениците му е закодирано признание за апокалипсиса. Той ще бъде под формата на цялостен потоп. Стартът му ще бъде на 21 март 4006 година, а финалът му ще е на 1 ноември същата година. Така Леонардо да Винчи ни е оставил обръщение, че краят на света ще е през 4006 година, уверена е Сабрина.

„ Да Винчи е бил извънреден ренесансов академик и човек на вярата, който е живял в сложни времена. В творчеството си той е засекретил послания за тайното познание, в което е бил отдаден и за откритията си, с цел да не бъде нападнат от многочислените си недоброжелатели. За жал, огромна част от неговите произведения са изгубени, само че ние сме длъжни да предадем посланията му от творбите му, които са налични “, споделя Сабрина.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР