Едва 21% от пловдивчани са готови да се включат в

...
Едва 21% от пловдивчани са готови да се включат в
Коментари Харесай

В Пловдив има цапаща армия от 400 хил. души, но в почистване искат да се включат едва 20%

Едва 21% от пловдивчани са подготвени да се включат в огромната акция по разчистване на града, оповестена за 2 април. Това демонстрира анкетата на TrafficNews извършена от 15 до 21 януари.

В нея са се присъединили 587 души, като 465 души или 79% от интервюираните са безапелационни, че няма да се включат в санитарния ден. На процедура това значи, че едвам всеки пети пловдивчанин е подготвен да подеме идеята на Община Пловдив за пилотното издание на самодейността " Чисто зелено " - Да почистим дружно Пловдив.

За събитието беше обявено на 15 март, когато зам.-кметът Анести Тимчев показа пред публицисти организацията по огромната акция.

Тогава той загатна, че в Пловдив има " войска от 400 000 души, която волю или неволю отделя боклуци " и добави, че " акцията ще е лакмус, с който ще проверим каква е степента на социална угриженост ".



Очевидно обаче дребна част от жителите считат, че това е тяхна отговорност. В миг тече организацията на акцията, като по думите на Тимчев централна роля в нея би трябвало да вземат домоуправителите, учебните заведения, детските градини и компаниите, които да провеждат хората по местодомуване, работа и образование на децата.

Идеята е хората да почистват региона към жилището си, като за задачата домоуправителите да подадат брой на участващите в офанзивата, които ще бъдат разпределени по микрорайони. Училища, детски градини и компании пък да основат организация сред родителите на децата, както и сред чиновниците, и също да излъчат участници. Районните администрации пък се директен проводник в самодейността, като място за записване и дейна страна по реализиране на контакт с домоуправителите и жителите.

Все още няма данни какъв брой хора са се записали, че ще вземат участие, само че съдейки по допитването в уеб страницата TrafficNews , самодейността няма да е обект на голям интерес, на какъвто градските управляващи са разчитали.

Друга анкета показва, че едвам 1 на 50 пловдивчани е удовлетворен от това по какъв начин Общината се грижи за чистотата на града под тепетата. Вероятно и това е част от аргументите самодейността за непринудено гражданско разчистване да не среща сериозна маса поддръжници.

Предстои в края на 2 април и през идващите дни да стане ясно тъкмо какъв брой души са взели участие и какви са постигнатите резултати. Повече за акцията, четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР