Едното от откритите от водолази оръжия на дъното на Бургаския

...
Едното от откритите от водолази оръжия на дъното на Бургаския
Коментари Харесай

Едно от откритите от водолази оръжия е револвер от Руско-турската война

Едното от откритите от водолази оръжия на дъното на Бургаския залив е револвер, евентуално от Руско-турската война, заяви Българска национална телевизия.

На находката те се натъкнаха по време на обичайното си коледно гмуркане край моста в морския град.

Полицията ще ревизира дали другите две оръжия - газови револвери, са свързани с закононарушения и какъв е точният им тип. Едно от тях даже е било с пълнител.

За да усетят магията на Коледа под вода, към този момент за девета поредна година водолазите от клуб " Приятели на морето " се гмуркат в студените води.

" Всички знаят, че на Бъдни вечер фамилиите се събират. Морето е вторият ни дом, в който сме прекарали една част от живота си ", показа водолазът Стоян Димитров.

" Усещането е прелестно, когато си с хора, които обичат морето и желаят да споделят този прелестен ден ", добави сътрудника му Стефан Миринчев.

Докато отварят шампанско под вода и се черпят с лакомства, Павел Самарин се натъква на три револвера.

" Почти един до различен, което е забавно. На площадката под самия мост. Аз не съм експерт, само че съгласно мен са газови револвери, много време са стояли под вода, обрасли са, на един дори имаше и мида ".

Павел предава револверите в бургаската полицията. Оттам ще бъдат изпратени в Националния институт по криминалистика.

" След първичен оглед се касае за два газови револвера, другият видно е револвер, евентуално с датировка от времето на руско-турската освободителна война ", сподели за Българска национална телевизия Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Предстои правенето на балистична експертиза, която би трябвало да покаже дали оръжията са законни, дружно ли са изхвърлени и дали не са употребявани за закононарушения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР