Едностранното руско прекратяване на огъня, разпоредено от президента на Русия

...
Едностранното руско прекратяване на огъня, разпоредено от президента на Русия
Коментари Харесай

Лицемерното за Киев едностранно руско прекратяване на огъня влезе в сила

Едностранното съветско преустановяване на огъня, разпоредено от президента на Русия Владимир Путин, влезе в действие по фронтова линия през днешния ден на обeд московско време, заяви съветската държавна телевизия.   „ Днес по обяд режимът на преустановяване на огъня влезе в действие по цялата линия на прикосновение ", заяви съветският Първи канал, представен от международните организации и Българска телеграфна агенция. Прекратяването на огъня ще продължи до среднощ на 7 януари, т.е. продължителността му ще бъде 36 часа. То бе въведено поради православната Коледа.   Украйна към този момент дефинира апелите на съветската стана за това преустановяване на огъня, като двуличие и съобщи, че може да има мир единствено след изтеглянето на съветските войски от Украйна, напомня ДПА.

В украинския град Бахмут, в източната част на страната, артилерийският обстрел продължава и от двете страни на фронтовата линия, макар влизането в действие на едностранното преустановяване на огъня, оповестено по-рано през днешния ден от Москва, установяваха публицисти на AFP, представени от Българска телеграфна агенция. Интензивността на обстрела, приближаващ и от двете страни, обаче е по-малък спрямо предходните дни. Градът е в огромната си част опустошен и пуст.   В град Краматорск, в Източна Украйна, също е имало съветски удари след влизането в действие на едностранното преустановяване на огъня, заяви в Telegram Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на украинската президентска администрация. Той разясни, че на два пъти е имало ракетен обстрел и жилищна постройка е била изумена. Според предварителните информации жертви няма.

От своя страна съветската войска разгласи, че съблюдава прекратяването на огъня и упрекна Киев, че продължава с бомбардировките по градове и съветски позиции, предадоха международните организации.   Днес министерството на защитата на Беларус заяви, че трен, пренасящ съветски военни и съоръжение, е дошъл в страната, която е непосредствен съдружник на Москва, съобщи Reuters.   Минск заяви в четвъртък, че ще получи повече оръжия и съоръжение от Русия в миг, в който двете страни ускоряват военното си съдействие. Това породи опасения, че страната може да бъде употребен за насочна точка за офанзива против Украйна от север.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР