Едноличното решение на премиера в оставка Кирил Петков да изгони

...
Едноличното решение на премиера в оставка Кирил Петков да изгони
Коментари Харесай

БСП-София скочи след изгонването на руските дипломати, искат излизане от коалицията с Петков


Едноличното решение на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 съветски дипломати и чиновници в посолството е безконтролно и нездравословно за България. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков във връзка невижданото в историята на българската дипломация деяние на министър-председателя.

" Решението е безогледно и безразсъдно, демонстрира липса на държавническо мислене и по никакъв метод не пази интереса на България, разяснява още Иван Таков. - Точно в този миг сходни дейности изострят излишно и без друго обтегнатите връзки сред България и Русия. Засилването на борбата от наша страна може да докара до извънредно тежки последствия за страната ни ".

Според Иван Таков, Българска социалистическа партия би трябвало доста съществено да премисли присъединяване си в коалиция с сходен сътрудник. " Едноличното решение за всеобщо експулсиране на съветски дипломати и чиновници в посолството е следващата проява на " Продължаваме промяната " в лицето на Кирил Петков на искрено неуважение на сътрудниците в обединението, съобщи Иван Таков. - Действията на премиера в оставка са арогантни и демонстрират, че той не зачита Българска социалистическа партия като равносилен сътрудник в обединението. В тази обстановка изрично считам, че партията не трябва да взе участие в договаряния с " Продължаваме промяната " за ново държавно управление в границите на това Народно заседание ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР