Еднократна финансова помощ за Великден на този етап е обсъждана

...
Еднократна финансова помощ за Великден на този етап е обсъждана
Коментари Харесай

Великденски надбавки само за пенсионерите

Еднократна финансова помощ за Великден на този стадий е обсъждана единствено за пенсионерите, съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова след съвещанието на Министерски съвет.

Министърът на финансите Асен Василев и министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков да приготвят великденски пакет за поддръжка за най-нуждаещите се българи,  настоя министър председателят Кирил Петков.

Кабинетът опусна и спомагателни пари за неприетите деца в градините. " От тях 823 хиляди лева ще бъдат преведени на Столична община и към 4000 лева на община Пловдив ", посочи Бориславова.

К19 добавките към пенсиите, в размер на 60 лева, също ще се изплащат до края на юни 2022 г.  Национален осигурителен институт ще продължи да превежда и еднократната добавка от 75 лева на всички пенсионери, които в интервала от 1 януари до 30 юни 2022 година завършат цялостен имунизационен курс против ковид или имат сложена първа доза от 1 до 30 юни.

 До юни в това число ще се изплащат и изравнителни добавки към пенсиите на хората, които през януари 2022 година са получили по-ниска обща сума от сбора на К19 добавка и пенсия спрямо декември 2021 година

ТЕЛК решенията, чийто период е изминал по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура, ще важат до 30 юни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР