Едно вкусно ястие, което ще събере цялото семейство около трапезатаНеобходими

...
Едно вкусно ястие, което ще събере цялото семейство около трапезатаНеобходими
Коментари Харесай

Празничен пълнен заек

Едно вкусно ядене, което ще събере цялото семейство към трапезата

Необходими Продукти

● заек - 1 бр.
● заешки дреболии - 1 комплект
● кайма - 1 кг
● сланина - 100 г
● пушено месо - 150 г
● ориз - 1 ч.ч.
● моркови - 2 бр.
● гъби - 200 г
● лук - 1 връзка зелен
● чесън - 5 - 6 скилидки
● стафиди - 50 г
● бяло вино - 1 ч.ч.
● сол
● червен пипер
● черен пипер - млян
● масло

Начин на подготвяне

В бездънен съд загрейте малко масло или олио. Обелете и нарежете на ситно чесъна, сложете го в маслото. Добавете заешките дреболии. Нарежете на дребни части пушеното месо и сланината и ги прибавете при дреболиите. Добавете каймата и разбъркайте добре.

Почистете морковите и гъбите, нарежете ги на тънки филийки. Добавете ги при каймата, с цел да се запържат. Разбъркайте добре. Сложете сол и черен пипер на усет. Прибавете почистения ориз и разбъркайте.

Нарежете лука на ситно и го прибавете при останалата плънка. Накрая сложете и стафидите и разбъркайте добре. Старайте се да не загори, най-добре гответе на междинен огън. По предпочитание може да добавите още подправки като магданоз или други, каквито обичате. Когато оризът стане стъклен цвят, махнете от котлона.

Почистете, измийте и подсушете заека. Намажете го щедро с масло. Отупайте го с червен пипер и сол. Можете да напълните заека с плънката и останалата плънка да я сложите в тавата към заека. Можете и цялата плънка да я сложите към заека в тавата - както прецените, по ваш избор.

Залейте с чаша бяло вино и три чаени чаши вода. Покрийте с фолио тавата и печете в загрята фурна първо на 220 градуса. После може да я намалите на 180-190 градуса. Когато е готово, отвийте фолиото, с цел да се запече и от горната страна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР