Едно турско момиче казва пред камерите, че иска да учи

...
Едно турско момиче казва пред камерите, че иска да учи
Коментари Харесай

12-годишно момиче разклати Турция с тези думи

Едно турско момиче споделя пред камерите, че желае да учи в Германия и да стане немска гражданка. Социалните мрежи в Турция реагират бурно, последователите на Ердоган са гневни на „ родоотстъпничката ". За тази история описват „ Ди Цайт ", „ Аугсбургер Алгемайне ", „ Дер Щандарт " и редица други немскоезични издания.

В предаване онлайн по телевизионния канал NTV, който е непосредствен до турското държавно управление, водещата пита една ученичка за нейните житейски проекти. Отговорът на 12-годишната Арифе Вилдан гласи: „ Искам да последвам медицина в Германия, в университета в Кьолн. И по-късно може би да стана немска гражданка ".

Шок и отвращение

„ О, не! " - възкликва водещата и с леко нервозен смях се пробва да замаже казаното от Арифе. Защото в Турция даже напълно безобидните сериозни реплики за положението на страната могат да доведат до неприятни последствия. Но за замазване към този момент е късно: в обществените мрежи избухва същинска стихия. Мнозина коментатори и политици са шокирани от обстоятелството, че една тийнейджърка като Арифе не вижда в родината си вероятност за развиване. Националистите даже я назовават „ родоостъпничка " и приканват родителите ѝ да бъдат осъдени. А Арифе в действителност е сирак…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР