Едно проучване твърди, че всяка секунда по света се изпиват

...
Едно проучване твърди, че всяка секунда по света се изпиват
Коментари Харесай

Чай за тонус и здраве

Едно изследване твърди, че всяка секунда по света се изпиват към 25 000 чаши чай, което като се замислим си е много добра наклонност, въпреки и не толкоз обичана в нашата страна. Чаят е една от най-древните и най-здравословни питиета, за която не трябва да се сещаме единствено в студените зимни дни. Има прекалено много разновидности, с които и да се затоплим и лекуваме, и да се разхладим и освежим (и лекуваме).

Класически правила за приготвянето на чай

Ако не е друго категорично посочено, чай се запарва: 2 с.л. суха маса с 250 мл вряла вода.

Чай се вари, запарва и прецежда не в железен съд или цедилка - витамините се окисляват, а е допустимо от метала да преминат нездравословни субстанции в него. Най-добре чай се прави в емайлиран, стъклен или порцеланов съд.

Запарва се, покрива се компактно и се изчаква към 15-30 мин, зависи от билката. След прецеждането се оставя да изстине да стане търпим за пиянство и чак тогава се подслажда с мед. Врял чай не се пие, тъй като може да навреди на лигавицата на хранопровода и стомаха.

Чай от - лек и утешителен

В тибетската медицина та се считала за чудодейно средство за подмладяване. Монасите пиели чай от преди сън и повтаряли процедурата заран. Този чай е един от най-успокояващите, които можете да си „ приложите ” преди лягане или когато сте уплашени и изнервени. Освен това съдържа гликозиди, които спомагат отделянето на стомашен сок и ускоряват апетита. При неразположения като колики, газове и колити, както и при камъни в бъбреците и пикочния мехур, положителната остаряла ще направи чудеса с вас. Толкова потребна и толкоз евтина. Не я забравяйте.

Шампионът, наименуван

Извор на здраве и още...здраве. Изследванията са голям брой и всичките потвърждават едно- зеленият чай е съвършен антиоксидант, той ускорява имунната система, бори се с токсините в кръвта и има антиканцерогенни свойства. Ако не желаеме след време да се сблъскаме с Паркинсон или Алцхаймер, е целесъобразно постоянно да се ободряваме със. Тук, обаче сме длъжни да споменем една подробност- належащо е да го пием с резенче лимон, както и да го запарим осем минути. Защо? За оптимално количество катехини- известни като полифенолите, които са до 100 пъти по-ефективни от витамин С, в битката със свободните радикали. Осемдесет % от катехините в зеления чай се унищожават, попадайки в стомаха. С прибавянето на резенче лимон усилваме киселинността на чая, от което следва, че нараства и усвояването на катехините съвсем петкратно.

- съвършен сурогат на кафето

Кофеинът тук е по-малко спрямо кафето, само че пък ободряващият резултат е същият и даже по-продължителен. Друго преимущество е, че няма да оцвети зъбите ви след консумация, а даже ще ги защищити от кариес. Да се разсъните, да намалите равнището на кортизола (хормона на стреса), да засилите имунната си система и да намалите риска от сърдечни заболявания- пробвайте с братовчеда на зеления чай. Освен всичко това, той ще ви обезпечи и здрави кости, заради съществуването на флуор, както и по-добро храносмилане, ще балансира равнищата на хормоните ви. Черният чай е и добър другар в битката с пролетната отмалялост.

Настъпи „ ерата ” на чая от

И в случай че си мислите, че това е просто някаква мода, грешите. Полезните свойства на а не са известни от година или две, а чаят, приготвян от него е една от най-здравословните „ лечения ”, която можете да си „ аргументите ”. Този чай е незаместим асистент на дамите в битката с непотребните килограми и на мъжете в битката с понижената потентност. Ще ви ободри, ще ускори имунната ви система, ще почисти токсините от тялото ви, ще възстановява кръвното ви налягане и ще ви помогне да се преборите по-бързо с обещано инфектиране.

В превод – червен чай, а другояче Ройбос

Направен е от растение, виреещо само в Южна Африка. Листата му наподобяват дребни иглички, усетът му е мощен и отличаващ се с естествена сладост- ще ви хареса. Това, обаче е най-малката му „ изгода ”. Този чай е прочут с мощното си антиоксидантно деяние. Забавя процесите на стареене, управлява равнището на кръвната захар и ви защищава от сърдечно-съдови болести. Успокоява нервната система, както и кожата и стомашно-чревния тракт. Ще ви тонизира съвършено и ще ви помогне да се преборите с бактериите по-бързо.

Чай с повече витамин C -, арония, касис.

Шампионите измежду плодовете, богати на витамин С и които стават на благоуханен чай. Този мощен коктейл ще набави нужното количество в по този начин сериозния миг. Витамин С е основен за имунния отговор на организма и при неналичието на пресни плодове и зеленчуци, чаят с тези плодове свърши доста значима работа. Тъй като плодчетата са изсушени и много твърди предлагаме да поври и да се запари повече. Ако няма толкоз врем може с орехотрошачка да начупите плодовете, едвам им се пропука обвивката. Чаят е очебийно мрачен, а аронията му придава гальовен мирис.

Още рекомендации за пиенето на чай:

Препоръчително е да пием чай към 20-30 минути преди или след ястие. Непосредствено преди ястие той разрежда слюнката и ензимите в нея. А от време на време след мощен чай и храната ни се коства безвкусна. Консумацията му незабавно след ястие пък е допустимо да затрудни храносмилането ни.

Не бива да одобряваме медикаменти с чая, заради съдържащия се в него таин, с помощта на който доста илачи образуват наслойка и по-трудно се усвояват.

Не бива да пием остарял чай, защото той е мощно окислен. Подходящ е единствено за външна приложимост и за промивки на устната празнина, да вземем за пример, заради съдържащия се флуор.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР