Едно от първите изобретения, които хвана окото ни още в

...
Едно от първите изобретения, които хвана окото ни още в
Коментари Харесай

Шахът, който от разстояние можем да играем с дядо си


Едно от първите изобретения, които хвана окото ни още в първите часове на CES 2019, изненадващо не е колосален тв приемник, а тази на пръв взор елементарна дъска за шах.

Square Off Chess комбинира класическия шах с нови технологии от XXI век, с цел да сътвори незабравимо преживяване за нас и дядовците ни, с които към този момент ще можем да играем в партия, даже и когато сме надалеч от тях.

Дъската и фигурите са ръчно направени, и наподобяват напълно елементарни. Целият комплект обаче е задвижван по роботизиран път и е екипиран с изкуствен интелект, който става все по-добър и сложен за преборване, колкото повече играем против него.



Square Off Chess се интегрира със смарт телефон приложение, което разрешава да играем шах с различен човек, без значение къде се намира той. Докато единият състезател мести физическите фигури, другият играе от телефона си, а дъската сама прави ходовете, които се подават по цифров път.

По-евтиният вид на ултра-технологичния шах се продава за 369 $, само че е с батерия, която може да издържи на до 15 игри. По-големият и по-лъскав модел коства 445 $, а батерията му устоя на до 30 партии.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР