Едно от откритите през 2023 г. приложения изпрати SMS от

...
Едно от откритите през 2023 г. приложения изпрати SMS от
Коментари Харесай

Руски тайни служби зад шантажи срещу шаха в България? Купа на Митрофанова по време на смърт

Едно от откритите през 2023 година приложения изпрати SMS от инфектиран смарт телефон.

Тоест нападателите са употребявали устройството за разпространяване на спам, безапелационни са кибер специалисти. Друг вирус имитира същинското известно приложение Chess Pro. Програмата, без знанието на притежателя, отворя рекламни раздели в браузъра. Всичко това се изяснява с обстоятелството, че сега ползата на хората към шаха и профилираните събития се е нараснал. И това се случва освен в Русия, само че и в други страни.Всички запалени по шаха в България би трябвало да бъдат изключително деликатни. Защото съветската агитация и секрети служби не се двоумят да употребяват родния шахмат за скрити, провокативни цели.

 

Доказателство за това е извършения през септември 2022 година шампионат „ Купата на на посланика “ под патронажа на Елеонора Митрофанов, началник на дипломатическата задача на Москва в България.

 

Българският международен първенец Васил Топалов, чието име бе забъркано от искрено враждебни дейности на интернационалната шахматна федерация ФИДЕ, декларира на 29 април 2023 година, че президентът на ФИДЕ не би трябвало да бъде руснак. Според него Международната организация живее повече от 20 години с 90 % съветски пари, а някои от спонсорите на ФИДЕ са спонсори и на войната.

Не е загадка, че президентът на ФИДЕ е считан за огромен путинист.

 

Цинично е да се организира шампионат под патронажа на Митрофанова в миг, когато съветските войски бомбардират жилищни комплекси, учебни заведения и лечебни заведения в Украйна, избиват и насилват мирни поданици.

 

Когато съветският шах стана нежелателен в Европа поради експанзията в Украйна той предприе миграция в Азия, откакто се оказа нежелателен в Европа поради експанзията против Украйна. Този акт на бягство е бил подсилен и от български дейци като Антоанета Стефанова, Георги Градев и Цвета Галунова. Същите  хора нападат брутално единствената лицензирана и законна федерация по шахмат в България „ Българска федерация по шахмат 2022 “ (БФШ 2022) с президент предприемачът Васил Антонов. Стига се до цялостен парадокс FIDE да се намесва надменно в обстановката у нас, като заема страната на въпросните хора с заболели упоритости. Говори се също за близки връзки на Антоанета Стефанова (номинирана през 2021 година от Има Такъв Народ за поста министър-председател) с вицепрезидента на ФИДЕ Георгиос Макропулос.

 

Припомняме, че точно федерацията „ БФШ 2022 “ има държавния лиценз за осъществяване на спортна активност, публикуван ѝ от министерството на младежта и спорта (ММС) със заповед на служебния министър Весела Лечева от 3 ноември 2022 година

Абсурдът не свършва дотук. Лицензирането на „ БФШ 2022 “ се оспорва по правосъден път от четири други „ незаконни “ федерации, претендиращи да управляват спортната активност и да извършват представителни функционалности, в това число да съставляват и България. Това са „ Българска федерация по шахмат 1928 “ (БФШ 1928), „ Българска федерация по шахмат 64 “ (БФШ 64), „ Шахматна федерация България “ (ШФБ) и „ Българска федерация по шах “ (БФШ).

 

По доста подозрителен метод това довежда до отвод на FIDE да одобри в редиците си „ БФШ 2022 “ макар предоставения ѝ от ММС лиценз. Вместо това, с решение на Съвета на интернационалната федерация от 4 април 2023 година, е подредено основаване на краткотрайна комисия, която е упълномощена да ръководи българския шахмат до осъществяване на избори за нов, всепризнат президент на единна федерация. Това е неразбираемо решение, откакто има законно лицензирана федерация, която извършва всички свои отговорности прецизно, спазвайки интернационалните правила, открити от десетилетия.

 

За ръководители на въпросната комисия са назначени румънецът Даниел Флоря – от името на FIDE, и албанецът Ералд Дервиши – от името на европейския шахматен съюз (ECU), а за нейни членове са поканени по един представител на петте враждуващи лагера. Охотно се включват Георги Градев – за БФШ 64, учредена преди година от тогавашната депутатка от „ Възраждане “ Цвета Галунова в партньорство с някогашната международна и европейска шампионка, човек на партията на Слави Трифонов - Антоанета Стефанова, гросмайстор Кирил Георгиев от ШФБ, интернационален майстор Атанас Куртенков от БФШ и някогашният народен представител от ГЕРБ Руслан Тошев от БФШ 1928.

 

Президентът на лицензираната БФШ 2022 Васил Антонов е отказал присъединяване и разумно апелира решението на FIDE с писма както до интернационалната централа в Лозана, по този начин и до новия министър на младежта и спорта Димитър Илиев. Защо министърът мълчи по въпроса не е доста ясно. Любителите на шахмата се надяват, че не го прави от боязън пред съветската „ дълга ръка “ в този същински скрит план против шахматните среди и закона у нас…

.
Руските войски опожаряват и избиват в Украйна, само че тук Митрофанова провежда шампионат...

 

Забележете: Турнирът „ Купата на посланика “ под патронажа на Елеонора Митрофанова получава поддръжка от управлението на съветската база „ Камчия “ и се организира в зали на Руския културно-информационен център – и двете места са считани за прикритие на съветските секрети служби.

 

Хората, които през днешния ден нападат лицензираната законна федерация „ БФШ 2022 “ са известни със специфичните си връзки с шефа на Международната шахматна федерация руснакът Аркадий Дворкович, който е някогашен вице-премиер на Русия и считан за непосредствен до Путин.

Има огромни подозрения, че хакерските офанзиви през шахматни конгреси са дело на ГРУ – съветското военно разузнаване. То има „ обичаи “ в опитите да се намесва и въздейства на процеси в България. Подобно подозрение се подхранва и от фактът, че шампионата на посланичката Митрофанова започва през 2021 година, когато Русия подхваща невиждана по мярка и настъпателност пропагандна акция против Украйна и страните, членуващи в НАТО и Европейски Съюз, включително и против България.

 

Интересно е дали ДАНС, да вземем за пример, демонстрира интерес, за какво и по какъв метод съветското въздействие се пробва да овладее българския шах и дали ползата на Москва е състезателен? Не и спортен…

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР