Едно от новите попълнения на волейболните шампионки от Марица (Пловдив)

...
Едно от новите попълнения на волейболните шампионки от Марица (Пловдив)
Коментари Харесай

Борислава Съйкова: Всичко в Марица е на много високо ниво

Едно от новите попълнения на волейболните шампионки от Марица (Пловдив) Борислава Съйкова се причисли безусловно преди дни към тима, откакто имаше дълго лято с националния тим. Съйкова се причисли за първи път към новия си тим в Унгария, където Марица изигра контролни срещи. Новата състезателка на шампионките беше в националния тим на България, който доближи до четвъртфинал на Европейското и взе участие в олимпийската подготовка. Съйкова игра през предишния сезон в румънския Арджеш (Питещи), а преди този момент е играла в още един румънски отбор – Белор (Галац) в България е защитавала цветовете на ЦСКА (София).
Прочетете още
– Боби, добре пристигнала в Марица! Така се случи, че поради уговорките ти с националния тим се причисли към тима преди дни. Как се чувстваш и какви са първите ти усещания за клуба?

– Чувствам се доста добре. С множеството девойки бяхме в националния тим през лятото, а с другите сме били и преди в националния тим. Всички се познаваме и подготовката тече доста добре.

– Какви са упованията за Шампионска лига? Ти ще направиш и формален дебют в най-силния клубен шампионат в света.

– Групата ни е много мощна, само че ние ще работим доста и ще се борим. Очаквам да се представим доста добер в срещите против унгарския Вашаш Обуда (Будапеща). Няма някакво неспокойствие преди дебюта ми в Шампионска лига и съм спокойна.

– Очакванията за новия сезон в българското състезание са за нова купа, само че кои съгласно теб ще бъдат съперниците?

– Мисля, че няма да имаме проблем да станем още веднъж първенци. Може би ЦСКА и Левски (София) ще се опитят да се опълчват.

– Изкара доста дълго и дълготрайно лято с националния тим. Достигнахте четвъртфинал на Европейско и играхте и в олимпийската подготовка. Какви бяха страстите и по какъв начин мина лятото с националния тим?

– Беше тежко лято за нас, тъй като изиграхме доста мачове. Емоциите бяха позитивни, тъй като с този млад тим успяхме да се класираме за четвъртфинал на Европейското. Въпреки младостта обаче ние бяхме доста сплотени и може би поради това успяхме.

– Как виждаш изискванията в Марица и базата на клуба?

– Всичко е на доста високо равнище. Марица се стреми да стига огромните тимове като Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и ВакъфБанк (Истанбул) и мисля, че съумява да го прави. Като организация всичко е на доста високо равнище и се усещам съвършено.

– Какво ще си пожелаеш за новия сезон?

– Пожелавам си първо да сме здрави всички, да спечелим купа и купата и повече победи в Шампионска лига.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР