Едно от новите неща в 49-ото Народно събрание е фактът,

...
Едно от новите неща в 49-ото Народно събрание е фактът,
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Делян Пеевски под закрилата на депутатския имунитет

Едно от новите неща в 49-ото Народно заседание е фактът, че Бойко Борисов е народен представител. Досега той оставаше настрана от Народното събрание. Така на първия ред той се ръкува със стоящия наоколо лидеръ на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Отново на първата банка видяхме и Делян Пеевски, народен представител от Движение за права и свободи.

Лена Бориславова се завърна в Народното събрание, Манол Пейков стана народен представител от обединението ПП-ДБ откакто получи рекорден брой преференции от Пловдив. 

Новоизлюпен столичанин на път за работа. Posted by Manol Peykov on Tuesday, 11 April 2023
В 49-ото Народно заседание има 58 дами депутати и 182-ма мъже, показва Българска телеграфна агенция. Средната възраст на народните представители е 46 години. Същата е била броя на дамите и в предния парламент.

Първото съвещание беше намерено от най-възрастният народен представител – Вежди Рашидов с апел за обединяване и загърбване на политическото его и слизане на равнището на гласоподавателите и техните проблеми. Най-младият народен представител пък е Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС. Той е роден през 1999 г.  и  тази година ще има навършени 24 години.

Лидерът „ ИТН “ Слави Трифонов се отхвърли от депутатското си място. Най-дълго участвалият народен представител в парламентарния живот е представителят на Движение за права и свободи Рамадан Аталай като това е неговото 12-о присъединяване като депутат.

Ето и разпределението на депутатите по партии в 49-ото Народно събрание:

ГЕРБ-СДС - 69 мандата

„ Продължаваме промяната - Демократична България “ – 64 мандата

„ Възраждане “ - 37 мандата

Движение за права и свободи - 36 мандата

„ Българска социалистическа партия за България “ – 23 мандата

 „ ИТН “ – 11 мандата

Пълният лист с имената на народните представители в 49-ото Народно заседание може да видите тук. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР