Едно от най-забележителните нововъведения в iPhone 14 е услугата Emergency

...
Едно от най-забележителните нововъведения в iPhone 14 е услугата Emergency
Коментари Харесай

Apple стартира спешна сателитна услуга в iPhone и предложи да я изпробвате в демо режим

Едно от най-забележителните нововъведения в iPhone 14 е услугата Emergency SOS, която ви разрешава да изпращате известия до службите за незабавна помощ посредством спътник, в случай че притежателят на телефона се намира в рискова обстановка отвън клетъчно покритие. Функцията беше пусната в деяние през днешния ден. Apple се надява, че тя ще се употребява рядко, само че за всеки случай компанията предлага на притежателите на iPhone 14 да се срещнат с метода на работа.

Демонстрационният SOS режим за незабавни случаи ще бъде наличен след актуализирането на iPhone 14 (и четирите модела в линията) до най-новата версия на iOS. Когато работи в демо режим, потребителят не е обвързван със спътник и действителен оператор на център за незабавни повиквания, а със сървър, който изпраща авансово готови отговори в отговор на поръчките.
-->
Журналист от Engadget разкри, че е взел участие в специфична проява на Apple предходната седмица. По време на събитието представители на компанията фактически изключиха iPhone от мобилната мрежа и демонстрираха по какъв начин устройството открива връзка със спътници и че кореспонденцията със чиновниците на прът центъра лишава много време. Препоръчително е също по този начин казусът да бъде дефиниран доста малко, а предаването на данни е доста по-бавно, в сравнение с в клетъчната мрежа.

Функцията Emergency SOS и нейният демо режим към този момент са налични за потребителите в Съединени американски щати и Канада. През декември услугата ще бъде налична за потребителите във Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР