Едно от най-възрастните семейства в Ямбол разказват за брака и

...
Едно от най-възрастните семейства в Ямбол разказват за брака и
Коментари Харесай

Тайната за дълъг семеен живот разкрива едно от най-възрастните семейства в Ямбол

Едно от най-възрастните фамилии в Ямбол описват за брака и любовта точно на 14 февруари.

Дженко Михов и Станка Пенева са сключили брак преди повече от шестдесет и шест години. Запознава ги техен общ другар.

Дългогодишната служителка на тъкачна фабрика „ Тунджа “ споделя, че фамилията е едно цяло и двамата с нейния брачен партньор не могат да се оплачат от нищо. „ В Ямбол живеят хубави хора, а градът ни напоследък се е разкрасил. Когато изляза, виждам младежи с колички и ми е доста драго. Животът е прелестен! “, добави още Станка.

Нейният брачен партньор Дженко дълги години е бил шивач в трудово-производителна кооперация „ Петър Момчилов “. Изключително положителни и щастливи дружно, те се радват на двете си деца, двамата внуци, една внучка и един правнук. Гордеят се с техните достижения и описват с носталгия и обич за своето минало.

Разкриват и тайната за дълъг фамилен живот - би трябвало доверие, самообладание и взаимно почитание. Днес Станка е на 88 години, а нейният брачен партньор Дженко - на 94.

Кметът на града Валентин Ревански благодари на фамилията за гостоприемството, пожела на дългогодишните брачни сътрудници здраве, фамилен уют, още дълги години благополучие и им подари мечтан от тях подарък – готварска печка.

Международната седмица на брака се празнува в България към този момент единадесет години, а община Ямбол се включва с сходна самодейност за първи път.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР