Едно от най-важните неща, които трябва да направите, за да

...
Едно от най-важните неща, които трябва да направите, за да
Коментари Харесай

Да изживеем това, за което мечтаем

Едно от най-важните неща, които би трябвало да извършите, с цел да бъдете щастливи е да вършите това, което ви харесва, нали по този начин? Но намирането на мечтаната работа изобщо не е лесна работа.
Обърнете внимание на най-щастливите, най-успешните хора на тази планета: всички те вършат нещо, което обичат, основават нещо, в което имат вяра, живеят за и пристрастеност. Те вършат това, без значение какъв брой пари се печелят. А какво вършиме вие, когато не знаете с какво желаете да се занимавате? Ако не знаете каква е фантазията ви? Това е постоянно срещан проблем и доста хора се скитат през огромна част от живота си без да открият пристрастеността си и сменят работа след работа, незадоволени и нещастни.

Ако и при вас е по този начин, не се предавайте. Ето няколко оферти, които са работили при доста сполучливи хора, тъй че може да ги изпробвате. Това са неща, върху които може да се замислите, в случай че желаете да откриете вашата пристрастеност в живота, фантазиите си и по какъв начин да ги постигнете. Ако прекарвате време в мисли за фантазиите си, вие към този момент сте една крачка напред към превръщането им в действителност.

Какви са заниманията ви?
Не единствено занимания като колекциониране на марки или монети, а всичко, което вършиме в свободното си време. Четене на книги, програмиране под Линукс, писане в блога ви, писане на лирика, готвене, каквото и да е. Като ви е ясно с какво предпочитате да запълвате времето си и сте подготвени да вършиме тези неща без възнаграждение е изцяло евентуално някои от тях да са пристрастеностите ви. Помислете върху всяко едно ваше занимание, върху нещата, които обичате да вършиме и с кое от тях бихте желали да се занимавате.

Какви са гениите ви?
Казват, че всеки от нас е роден с някакъв гений и че същинската цел в живота ни е откриването на този подарък и шерването му със света. Има доста истина в това изявление. Важна част от този развой е откриването на вашата заложба. В какво сте положителни? Какви гении имате? Какви са били преимуществата ви в актуалната или предходна работа, в учебно заведение, в персоналния ви живот? Помислете, всичко е тук.

С кого желаете да работите?
Мечтаната работа не включва единствено това, което желаете да вършиме, а и с кого ще го вършите. Трябва в действителност да се наслаждавате на работата с тези хора. В тази стъпка може да назовете съответни хора, с които обичате да работите или видове хора, да вземем за пример създатели, програмисти, бизнесмени и така нататък Използвайте това, когато градите визията си за мечтаната работа, която желаете.

С какво желаете да се занимавате?
Инструментите на работа са доста значими. Представете си с какво желаете да се занимавате? Ако обичате да работите с компютри, това е ключ към вашата мечтана работа. Ако обичате да работите с глина, или хартия, или хора, или облекла, това също е концепция. Ако ви харесва да работите с чук или да свирите на пиано – вие сте в начален стадии за разкриване на фантазията си.

В каква среда предпочитате да работите?
В офис, университет, класната стая, на строителната площадка, в морето, в гората? Къде работите също е значим фактор за мечтаната работа.

Кога сте били най-щастливи?
Върнете се обратно във времето - в детството си, в учебно заведение, на другите работни места, в разнообразни области, разнообразни занимания. Помислете за най-щастливите моменти в живота си. Какво сте правили, с кого сте били и къде. Може да отхвърлите някои от тези неща по разнообразни аргументи, по спомените, че се били извънредно щастливи през тези времена ще ви накарат да разберете за какво сте били щастливи.

Направете къс лист
Направете лист с 5 неща които обичате да вършиме. Ако имате повече – напишете всички. След това ги подредете по значимост. От тук стартира пътя, който ще ви води до мечтаната за вас работа.

Как да превърнете пристрастеността си в специалност?
Някои от нещата разказани в листата ви с занимания могат да бъдат превърнати в работата на живота ви. Помислете с кои специалности може да ги съчетаете. Как бихте се справили с тях и дали ще ви харесва да работите това?

Създайте си ясна визия
Ясната визия е ключът към реализиране на това, за което мечтаете, откакто един път сте го разкрили. Отделете малко време и си представете всичко. Каква е мечтаната ви работа, по какъв начин ще я вършите, къде сте, с кого сте заобиколени, какви принадлежности употребявате, какви са изгодите за вас и останалите. Ако ви е по-удобно, напишете го. Въпроса е да изградите напълно ясна визия в главата си. Колкото по-ясна наподобява съзнанието ви тя, толкоз по-вероятно е да се трансформира в действителност.

Направете си „ пътна карта ”
След като един път сте изчистили картината в съзнанието си, това, което остава е да си извършите карта, с която да стигнете до дестинацията си. Пробвайте в обратна посока: коя ще е последната стъпка, която би трябвало да извършите преди да постигнете задачата си? Каква ще бъде стъпката преди тази стъпка? Продължавайте да вървите обратно, до момента в който не стигнете до първата стъпка. След което фокусирайте всичките си старания в тази първа стъпка.

Творете
Често има повече от веднъж да стигнем до там, за където сме тръгнали. За това създайте куп хрумвания, с цел да стигнете до там, куп дейности, които може да предприемете доближавайки се до задачата си. След което ги поставете на вашата пътна карта. Дори и да не разполагате с цялостна пътна карта, а единствено с ясно избрана дестинация, постоянно първата стъпка е задоволителна, с цел да започнете.

Изследвайте
Научете колкото може повече за фантазията си. Прочетете книги по тематиката, направете изследване в Интернет, разговаряйте с хора, които са способени в региона. Станете специалист по тази тематика.

Как го вършат другите?
Намерете други хора, които изживяват фантазията ви. Прочетете повече за тях, пишете за тях, в случай че може даже се срещнете с тях. Разберете по какъв път са минали те, с цел да стигнат до там и какво им е коствало да го създадат. След това използвайте тази информация за вашата пътна карта.

Практика, процедура
Докато вървите по стъпките към реализирането на фантазията си, практикувайте! Практикувайте това, с което желаете да се занимавате колкото е допустимо повече. Съвършенството се реализира с доста процедура, в случай че желаете да бъдете доста положителни в работата си. Това не е лесна задача, само че пък си коства.

Вдъхновете се
Намерете други хора, които се пробват да реализират същата цел. Вижте пред какви трудности са били изправени и по какъв начин са ги преодолели. Разглеждайте фотоси, с цел да се вдъхновите. Четете мотивационни цитати. Ако сте въодушевени, ще имате силата, нужна за постигнете на поставената цел.

Мотивирайте се
Наред с всичко останало, намерете мотивация, която да ви задържи на пътя. Мотивацията и фокуса са ключът към постигането на всяка цел. Какви са вашите претекстове?

Опростяване: една цел
След като сме си основали мечтаната цел е време да се фокусираме върху нея изцяло. Това значи, че всичко друго би трябвало да остане на назад във времето за в този момент и да имате една цел в живота си. По-късно може да се концентрирайте върху други цели, само че в случай че имате няколко цели по едно и също време, ще се разсейвате и ще губите основната. Фокусирайте се. Опростете живота си по този начин, че да поддържате фокуса си върху едно нещо.

Отделяйте време всеки ден
До на никое място няма да стигнете, в случай че не отделяте време за фантазията си. Отделяйте по час дневно (или най-малко по 30 минути), само че в случай че може повече – ужасно. Важното е да вършиме по една дребна крачка всеки ден. Отделете време заран, вечер или когато ви е комфортно. Превърнете го табиет и ще съумеете.

Представете си, че не може да се неуспехите
Има възможност да се подхлъзнете и да паднете, само че ще се поучите от това рухване. Отървете се от страха от загуба и риска. Вярвайте в личния си триумф. Сега действайте по този начин, като че ли нямате късмет за неуспех. Който работи по този метод – целият свят му спомага.

Живейте по този начин, че да бъдете запомнени
Искате ли да бъдете помнени и след гибелта ви? Това е постоянно срещан способ за взимане на решение по какъв начин да живеем живота си. Ако желаете да бъдете запомнени с това, че сте осъществили фантазията си, тогава не чакайте повече. Започнете в този момент. Изживейте живота си и направете всичко допустимо фантазията ви да се сбъдне. /Пауза Moreto.net
ImageFull
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР