Едно от най-ценните притежания бразилския Национален музей, който бе унищожен

...
Едно от най-ценните притежания бразилския Национален музей, който бе унищожен
Коментари Харесай

Невероятно откритие сред отломките на изгорелия Национален музей на Бразилия

Едно от най-ценните притежания бразилския Национален музей, който бе погубен при пагубен пожар на 2 септември, е била открита измежду отломките, предадоха международните организации.
 

recovers human fragments from burnt Rio
— CGTN (@CGTNOfficial)

Фрагменти от Лузия, фозилизираното човешко творение , живяло преди 12 000 години, са били открити , заяви шефът на музея Александър Келнер. Той сподели, че е бил открит на практика целият череп на Лузия. Келнер посочи, че 80% от фрагментите от Лузия са били към този момент разпознати . Намерен е и откъс от тазобедрената кост.
 


Лузия беше най-древният човешки фосил в Бразилия . Той бе открит през 1970 година в щата Минас Жераис при задача, ръководена от френската антроположка Анет Ламинг-Емпрер. Въз основа на черепа на Лузия откриватели от Манчестърския университет във Англия съумяха да осъществят цифрова реорганизация на лицето на Лузия .
 

recovers human fragments from burnt Rio
— CGTN (@CGTNOfficial)

Тя пък въодушеви основаването на статуя, която бе изложена в музея. Тази статуя бе изпепелена в пожара от 2 септември, както и по-голямата част от 20-те милиона експоната. Но истински фрагменти от черепа на Лузия , съхранявани в железна кутия, са били открити. Те са потърпевши от пожара, само че специалистите са въпреки всичко оптимисти, тъй като намирането на фрагментите е нещо значимо.
 
Музеят в Рио бе считан за главен природонаучен музей в Латинска Америка . Той означи своята 200-годишнина през юни. Известен беше с богатата си сбирка в региона на палеонтологията. В музея, помещаващ се в някогашен имперски замък, имаше скелет на динозавър, открит в щата Минас Жераис , както и 26 000 фосила на други изчезнали типове , като съблезъбия тигър.-->
 

INTERNATIONAL NEWS: Fragments of the oldest human fossil found within today's Brazilian borders, known as "Luzia " were recovered among the rubble of Rio de Janeiro's National Museum after a fire destroyed the building.
— Kathorus Mail (@kathorus_mail)

Пожарът в музея потресе Бразилия и международната научна общественост. Безхаберието на управляващите бе посочено като една от аргументите за тази предизвестена покруса. Заради рецесията в Бразилия управляващите нямат средства за поддръжката на културните обекти, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР