Едно от най-сериозните предизвикателства на новоприетата директива за командироване на

...
Едно от най-сериозните предизвикателства на новоприетата директива за командироване на
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Европейският орган по труда да съдейства за прозрачност на изискванията към командированите работници

Едно от най-сериозните провокации на новоприетата инструкция за командироване на служащи е, че всяка страни има разнообразни условия. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев на среща с изпълнителния шеф на Европейския орган по труда Козми Боаджиу. В тази връзка, министър Алексиев изиска подпомагане от трудовата организация да бъде обезпечена транспарантна информация, налична онлайн за характерните условия на всяка страна.

„ Международните транспортни компании ще би трябвало да извършват разнообразни правила на трудовото законодателство за всяка страна. Новите разпореждания ще наложат наемане на спомагателни юристи и счетоводители, а 90 % от българските компании за интернационален авто превоз са дребни предприятия и не могат да си разрешат този разход ", изясни министърът.

Българската страна внесе тъжби за завеждане на каузи по отношение на анулацията, отчасти или в целокупност, на трите законодателни акта от Пакета за подвижност I, напомни Христо Алексиев.

Успоредно с това, поставяме оптимални старания за лобиране пред Европейска комисия за показване на законодателно предложение, което да планува цялостно изтриване на текста за връщане на транспортното средство, бе безапелационен министър Алексиев.

Като част от подготовката за подкрепяне на сектора в осъществяването на европейските разпореждания, е основана работна група сред Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация " и Главна ревизия по труда, осведоми Христо Алексиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР