Едно от най-очакваните шоута висша мода бе това на Fendi.

...
Едно от най-очакваните шоута висша мода бе това на Fendi.
Коментари Харесай

Изтънченост и декадентски лукс от Fendi

Едно от най-очакваните шоута висша мода бе това на Fendi. Колекцията, показана в Palais Brongniart, изглеждаше като продължение на предходните две - светли цветови палитри, леки текстили, железни елементи и обща атмосфера на футуризъм. За пролет-лято 2023 година, Ким Джоунс изцяло се въздържа от същински цветове и вместо това изпрати на подиума леки рокли в нюанси на сребърно, бежово, топло кафяво, сиво и бледосиньо. Изящни елементи - фина дантела, наситена бродерия, бухнал тюл и блестящи пайети участваха на котешката пътека.

Джоунс сложи креативната синергия сред него и Делфина Делетрез в основата на своето haute couture шоу за Fendi.
" Вдъхновението се появи откакто започнах да преглеждам бижутата на Делфина за Fendi, които тя направи за първи път ", сподели той. " Палитрата се развиваше съвсем органично, с цветове и бродерии, основани на нюансите на естествените камъни, рубини и сапфири ", добави той. " Идеята е силуетът да бъде 'нищо', само че по едно и също време с това - всичко. "

 
                             

                             

Ако в този момент има място за изискан, зрял разкош на вечерните тоалети, то визиите на Джоунс в тази haute couture сбирка напълно органично запълват това пространство. Естетиката му е напълно основана на драпирането и минималистичните облици от 90-те, без, несъмнено, да да подценява родното място на Fendi - древения Рим. Именно облиците, въодушевени от камъните на Делетрез се трансфораха в платно за представянето на 30 бижута от сбирката й.

" Има игра сред мекотата и твърдостта, плътта и камъка. ", изясни Джоунс в бележките към шоуто.

Моделите се разхождаха по мраморна котешка пътека, като множеството държаха някой от емблематичните клъчове Fendi под формата на дребни правоъгълни кутии за бижута от кожа.
Приказни диамантени обици, брошки и колиета сияеха от пътеката.

 
                             

                             

                             
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР