Едно от най-обичаните имена сред футболните запалянковци и геймъри –

...
Едно от най-обичаните имена сред футболните запалянковци и геймъри –
Коментари Харесай

EA Sports FC 24 стимулира поредното успешно тримесечие за Electronic Arts

Едно от най-обичаните имена измежду футболните ентусиасти и геймъри – това на FIFA – е към този момент в историята, време е EA Sports FC да откри своето място под слънцето. И по всичко наподобява, че ще го направи. Това излиза наяве от следващия финансов отчет на Electronic Arts за второто тримесечие на 2024, завършило в края на септември.

2022 беше година на Световно състезание по футбол, което беше добре за FIFA 23 и продажбите на играта в целия свят. В този смисъл беше забавно по какъв начин ще се показа EA Sports FC в качеството си на първа игра от новите-стари серии на ЕА. При представянето на доклада основният финансов шеф на ЕА Стюарт Канфилд дефинира стартирането на EA Sports FC като голямо достижение за компанията, като световният футболен бизнес на ЕА е превишил доста упованията по време второто тримесечие.

„ Нетните поръчки за световния ни футболен бизнес набъбнаха с 41% на годишна база, подкрепени от продължаващия триумф на FIFA 23, включително растеж в трицифрен размер за мобилните ни оферти и мощни поръчки на EA Sports FC 24 “, написа Канфилд.

Само през първите четири седмици от стартирането на EA Sports FC 24, тя е към този момент била играна от над 14.2 милиона души световно, като растежът на нови играчи е в двуцифрен формат. „ FC Mobile откри нов връх за сериите с над два милиона души конфигурирали играта от първия ден на стартирането ѝ, пет милиона души три дни след премиерата ѝ и над 11 000 000 играли я в първите пет дни “, добавя Канфилд.

Изпълнителният шеф на компанията Андрю Уилсън изрази на собствен ред задоволството си от представянето на FC 24 и плавния преход, който е бил сбъднат от остарялата към новата марка, наблягайки по-голямата значимост на продължаващото положително показване на „ живите “ услуги, доставяни в играта и вероятностите пред поредицата като цяло.

„ Чувстваме се доста добре във връзка с стартирането на играта дотук. Определено привлякохме едно относително положително количество нови чисти последователи и нови чисти играчи в екосистемата, което постоянно е необикновен знак и предвещание за бъдещето. Знаем също тъй че разполагаме със приемлив брой хора, играещи предходната игра “, добавя Уилсън.

Като цяло, представянето на компанията е за един здравословен напредък през отчетния интервал, като с изключение на положителното показване на FIFA 23 и FC 24 се регистрират нелошите продажби на Madden NFL, а 18-ия сезон на Apex Legends е надвишил предварителните упования на Electronic Arts, регистрира се също в отчета.

Като цяло компанията чака годишния ѝ доход и чисти поръчки да останат непроменени спрямо миналата година – сред $7.3 милиарда и $7.7 милиарда или растеж с към пет % на годишна база, заключава Канфилд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР