Едно от най-големите събития в гейминга – The Game Awards

...
Едно от най-големите събития в гейминга – The Game Awards
Коментари Харесай

The Game Awards 2019: Microsoft представи своята нова игрова конзола

Едно от най-големите събития в гейминга – The Game Awards – започва през вчерашния ден, и то по какъв метод! С анонса на идващото потомство конзоли на Microsoft.

Компанията разкри публично това, което до момента беше известно, като Xbox Scarlett: Xbox Series X. Машината показва новаторски и необикновен дизайн за подпора, който, както акцентират от Microsoft, разрешава Series X да показа четири пъти повече мощност от Xbox One X, трансформирайки я в най-мощната подпора, представяна до момента от компанията. Що се отнася до упоменатият дизайн, то той разрешава, както отвесна, по този начин и хоризонтална ориентировка. Но не това е най-впечатляващото за нея.

В последните няколко години, Microsoft обявиха амбициозни проекти да се върнат на върха в света на видеоигрите и „ да създадат Xbox велика още веднъж “. Силен акцент в представянето на Series X е това, че за разлика от Xbox One, която беше рекламирана от PR отдела на компанията, като мултимедийно устройство, в сърцето на новата подпора е залегнал гейминга и гейминга само.



„ Името Xbox е израз на нашата дълбока история в гейминга, безграничната пристрастеност на нашия екип и нашата отдаденост, както към нашите почитатели, по този начин и към бъдещето на гейминга в Microsoft. Тя също отразява нашата религия, че една гейминг подпора би трябвало да бъде единствено за това – за игра “, споделя шефът на Xbox звеното Фил Спенсър.

Потвърди се и това, че Series X ще предложи противоположна съгласуемост с игри, основани за предходното потомство конзоли, както и вградена интеграция с абонаментната услуга за видеоигри на Microsoft Game Pass. Новият контролер на конзолата получава също усъвършенстван дизайн и бутон за шерване Share, с който притежателите на конзолата ще могат да споделят елементарно скрийншоти и клипове от своите игри, като също така контролерът ще е изцяло съчетаем с Xbox One и компютри с Windows 10. Series S може да не поддържа шлемове за виртуална действителност, както разбрахме по-рано тази есен от Спенсър, само че знае къде е бъдещето и е квалифициран авансово за това: облака. Вероятно повече детайлности за това ще получим по-късно.

От софтуерна позиция, Series X е построена с концепцията да доставя пълноценно 4К прекарване и 60FPS с опция за показване на 120FPS, 8K и поддръжка на Variable Refresh Rate (VRR). „ Задвижвана от направения от нас процесор, употребяващ последните Zen 2 и RDNA архитектури от нашите сътрудници от AMD, Xbox Series X ще достави хардуерно усъвършенствано следене на лъчите и ново равнище на показване, непоказвано до момента в подпора. Заедно с това, създадената от нас Variable Rate Shading (VRS) технология ще разреши на разработчиците да извлекат още по-големи изгоди от графичния процесор на Xbox Series X и SSD диска ни от последващо потомство, на практика ще отстрани времената за зареждане и ще вкара играещите в техните гейм светове по-бързо, след като и да е било преди.

По време на The Game Awards 2019, Microsoft разкриха също по този начин и първата игра за новата подпора. Това ще е продължение на извънредно сполучливата Hellblade: Senua’s Sacrifice на Ninja Theory. Името на новата игра е Senua’s Saga: Hellblade II и тя е основана за да извлече цялостните преимущества на Series X.



И не на последно място, при представянето на новата машина, Спенсър приказва за нещо, което феновете на майкрософтската игрова подпора желаят изключително мощно от дълго време – извънредни за платформата игри.

„ Създателите на видеоигри по света към този момент работят старателно по наличие за Xbox Series X и нашите 15 Xbox Game студиа създават най-голямата и изобретателна линия от Xbox ексклузиви в нашата история “, написа Спенсър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР