Едно от най-големите европейски съоръжения за втечняване на природен газ

...
Едно от най-големите европейски съоръжения за втечняване на природен газ
Коментари Харесай

Норвежки терминал за втечняване на газ отново заработи след пожар

Едно от най-големите европейски уреди за втечняване на природен газ - норвежкият цех край Хамерфест възобнови в четвъртък индустриалната си активност, която в продължение на две години беше спряна поради пожар.

Три танкера към този момент са дебаркирали на терминала на арктическия остров Мелкоя край град Хамерфест, оповестиха от норвежката компания " Екуинор " (Equinor). Обикновено процесът на втечняване на газа по секции лишава към 4-5 дни, преди да стартира товаренето на самия танкер за превозване на суровината до разнообразни пазари за регазификация. Когато бъде достигната цялостната продуктивност на оборудването почти на всеки пет дни от терминала ще отпътува по транспортен съд. Всеки танкер съдържа по към 1 тераватчас сила, показва компанията.

" С възобновяване на терминала край Хамерфест, ще прибавим нови количества към към този момент устойчивите доставки от Норвегия. Това е от голямо значение в интервал, когато предвидимите и надеждни доставки са извънредно значими за доста страни и клиенти4, разяснява Ирене Румелхоф, изпълнителен вицепрезидент на " Екуинор ".

Възобновяващото работата си оборудване обезпечава 5 % от износа на газ от Норвегия, който е един от огромните снабдители в Европа. При естествена продуктивност терминалът може да доставя към 6.5 милиарда куб. м газ годишно, което се равнява на годишното ползване на 6.5 млн. европейски семейства.

Съоръжението не функционираше от септември 2020 година Пускането му в употреба беше отлагано няколко пъти заради удължение на ремонтните действия.

Подновяването на индустриалната активност беше посрещнато позитивно от участниците на пазарите на газ, които поставят старания да намерят други възможности на съветските доставки след нашествието в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР