Едно от най-големите богатства на лятото са изобилието от пресни

...
Едно от най-големите богатства на лятото са изобилието от пресни
Коментари Харесай

Трикът, с който да съхраняваме доматите по-дълго

Едно от най-големите благосъстояния на лятото са изобилието от пресни плодове и зеленчуци. А безспорният цар измежду всички тях е доматът. Безбройни са методите, по които обожаваме да консумираме този плод (да, доматът е плод!). Особено, в случай че е набран преди малко от градината.

Как обаче да съхраняваме зрелите домати по-дълго време без да омекнат и се скапват? Колегите от The Kitchn правят опит, с който да изберат най-ефективния способ, като пробват пет разнообразни разновидността в продължение на 10 дни.

Те са запазване на доматите директно на рафта в хладилника; в затворен резервоар в хладилника; на шкафа в кухнята с дръжката нагоре; на шкафа в кухнята с дръжката надолу; на шкафа в кухнята със залепена с хартиено тиксо ръкохватка.
 Снимка 628220
Източник: iStock

Последното може и да звучи необичайно, само че се оказва най-работещият метод, по който можем да съхраним доматите свежи за по-дълго време. Другият е отвън хладилника с дръжката надолу, а обяснението и на двата звучи напълно разумно.
 Снимка 628222
Източник: iStock

Когато затиснем дръжката на плода с тиксото или просто, като го сложим надолу, сътворяваме преграда за бактериите и мухъла, които влизат през дръжката. Спираме достъпа на О2 до този самобитен " канал " на домата към външната среда. Така той остава по-дълго в положението, в което сме го купили. Или набрали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР