Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без

...
Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без
Коментари Харесай

Известия: Заплаха от нов Чернобил в Русия

Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без която може да настъпи световна екологична злополука, съизмерима с случая в атомната електроцентрала в Чернобил, съобщи в изявление за вестник " Известия " ръководителят на " Росприроднадзор “ Светлана Радионова.

Става дума за компанията " Usoliekhimprom ", която създава хлор и други химически субстанции. Според Радионова притежателите са изпомпали всичко допустимо от нея и са я оставили на произвола на ориста. По-специално, предприятието изисква демеркуризация заради тежко замърсяване с живак.

" В постройките на централата се съхраняват контейнери с химически рискови субстанции, някои от тях са под налягане. Никой не знае какво има там. В кладенците има боклуци от нефт. В непосредственост тече река, която има заплаха да бъде нечиста. Всъщност, това е територия на екологична злополука. Трябва да действаме в този момент, в противоположен случай ще се сблъскаме с " екологичен Чернобил ", изясни ръководителят на надзорния орган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР