Едно общество, което е узряло изцяло да приеме нови реформи,

...
Едно общество, което е узряло изцяло да приеме нови реформи,
Коментари Харесай

Росен Димов за войната по пътищата: Без ефективен контрол нищо няма да се случи

" Едно общество, което е узряло напълно да одобри нови промени, само че в края на краищата нищо не се случва ". Така дефинира обстановката в БългарияРосен Димов, някогашен апелативен прокурор на Пловдив, в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио, запитан за какво толкоз постоянно ставаме очевидци на тежки произшествия с жертви.

Той уточни, че безопасноста е общ брой от три съставния елемент - положението на пътя, водачите (тяхното образование, психическо положение и дисциплина)и контролът, реализиран от специализирните органи.

" Моето мнение е, че би трябвало да има санкции и неотвратимост на тези санкции. Без ефикасен надзор, без допустимо най-бързо налагане на санкции, нищо няма да се случи ", разяснява Росен Димов.

Той изрази мнение, че би трябвало да се направиедна цялостна промяна в тъкмо този бранш, тъй като по думите му хората, които са в чужбина, виждат, че нещата там са по-различни, тъй като имат други системи за налагане на наказванията. " Това е истината – ние би трябвало да решим какво да криминализираме. Например рисковото шофиране е криминализирано на доста места ".

Според Росен Димов контролните органи би трябвало да могат да глобяват непосредствено на пътя.

Запитан би трябвало ли при ликвидиране на пътя от пийнал водач обвиняването да е квалифицирано като съзнателно ликвидиране, той уточни, че съгласно правосъдната доктрина няма по какъв начин да бъде категоризирано по този начин, само че би трябвало да бъде строго наказвано.

" Пиян, който самичък се сложи в това състояние, съзнавайки какво прави, заслужава надалеч по-високо наказване. Как ще го назовем не е толкоз значимо, значимото е наказването да е съществено и неотменимо ", безапелационен е Росен Димов.

Той разяснява и случая " Семерджиев ", като сподели, че в тази обстановка нищо не го изненадва. " Това е еманация на безотговорното отношение и пренебрежението към всевъзможни законови правила ", съобщи Росен Димов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР