Едно НПО - "Боец", което демонстрира гражданска активност последните години

...
Едно НПО - "Боец", което демонстрира гражданска активност последните години
Коментари Харесай

Кой боец се бои от проверка?!

Едно Неправителствени организации - "Боец ", което показва гражданска интензивност последните години с съществена фиксация против активността на Главния прокурор, Специализираната прокуратура, премиера Бойко Борисов, депутата Делян Пеевски и още няколко институции и персони, оревава орталъка, че щели били да го ревизират от кое място има пари, по какъв начин се устоя и впрочем. Добре де, в случай че всичко им е наред на тези "бойци " за какво се тормозят?

За инспекцията оповестиха съответно от самата неправителствена организация в мрежата от медии, които отразяват с наслада редовно малобройните им рехави демонстрации. Любопитно обаче е кои са хората, които са в тази неправителствена конструкция и с какво са се занимавали преди да стартират сами да се самоопределят като "борци " против мафията?

Честно казано нито един от тях не е прочут на необятната общност. Лично аз за техен представител, но не съм сигурна дали единствено не я поддържат, съм виждала майката на убития командос във Велико Търново Емил Шарков, Светла му памет! Тази жена е позната от тв екраните на някои медии с разкази за ведомствен апартамент от МО, в който живеела и желала да остане там, само че й отказвали, тъй като жилищата за военните са ъгъл, както е добре известно. Самата тя била работила за малко във ведомството, а синът й приживе работеше в едно друго министерство и така нататък Тази фамилна драма се експлоатира към този момент няколко години.

Освен нея, за останалите от фондацията никой нищо не знае и не е чувал. Дори множеството хора от Видин, сочат локални кореспонденти, не били чували и не познавали Георги Георгиев, явяващ се като началник на организацията. Преди той бил чиновник под пагон, но това не е публично легитимирано - единствено се приказва.

Сами са написали за себе си на своя страница в нета: " "БОЕЦ” се сътвори от неколцина непримирими българи още през 2013г. по време на митингите против кабинета Орешарски. Две години по късно успяхме, макар всички пречки и да записваме придвижването, като гражданско съдружие в социална изгода „ БОЕЦ – България Обединена с Една Цел “.

За собствен знак фондацията е избрала свитият пестник, прочут от не една и две други организации у нас и на открито - "Отпор " в Сърбия, "Кмара " в Грузия, младежкото придвижване "6 април " в Египет и други. Експерти настояват, че този знак символизирал, че митингите на тези организации се командват от един общ център. А дали е по този начин? Ще разберем, може би след инспекцията и осветяването на активността на сдружението.

Наскоро от фондацията с бойко име внесоха следващи тъжби и сигнали в прокуратурата с гръмки обвинявания, каквито прочее постоянно насочат. Обикновено до момента практиката демонстрира, че след инспекция сигналите им се оказват чисто и просто погрешни, другояче казано - кьорфишеци. Сега плашат, че щели били да донасят своите съмнения и възгледи и в Европейска комисия.

Няма неприятно, всеки е свободен да алармира където си желае. Ако обаче непрестанно упрекват други в незаконни действия и всевъзможни земни грехове, дано да потвърдят обществено първо кои са самите те, по какъв начин се финансират, с какво са се занимавали преди? Няма нищо ужасно в това, нито пък боли, още по-малко евентуално един или повече "бойци ". Това даже може да ги направи по-атрактивни за хората и на демонстрациите им отсега нататък да има повече повсеместност, вместо досегашната от по макс трийсетина души.
Както се споделя, войник се от инспекция не бои! А не е хубаво никой да се прави на ербап от анонимни позиции. Щом са избрали да са в светлината на прожекторите - хайде да забележим кои са бойците и защо тъкмо се борят?!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР