Едно изследване потвърждава предположението, че болните, които говорят открито за

...
Едно изследване потвърждава предположението, че болните, които говорят открито за
Коментари Харесай

Който говори открито за проблемите си, живее по-дълго

Едно проучване удостоверява догатката, че болните, които приказват намерено за заболяването си, живеят по-дълго.

„ Ще се оправя самичък! “, „ Не ми би трябвало помощ! “, „ Аз съм уединен войник “. Тези думи може да звучат като изречени от смели и самостоятелни хора, но са всичко друго, само че не и потребни за здравето. Който не крие проблемите си, а в противен случай, споделя ги драговолно и разреши да му се помогне, до момента в който не е станало късно, удължава живота си. Това бе доказано от проучване на американските психолози Ребека Делани, Никълъс Туриано и ДжоНел Строу от университета на Западна Вирджиния.  

Който разрешава да му се помогне, живее по-дълго.

Проучването обхващало 6116 души, които били разпитани за заболяванията им и за това по какъв метод се оправят с тях. Те трябвало да отговорят да вземем за пример дали са потърсили поддръжка от фамилията и приятелите си и/или са получили професионална помощ. След 20 години откривателите ревизирали какъв брой от участниците в анкетата още са живи. Резултатът: при безмълвните самотни бойци рискът от гибел бил с 11 % по-висок от риска при болните, които били декларирали, че са се изправили намерено против проблемите си, споделили са ги с хора от общественото си обграждане и в точния момент са потърсили помощ.

„ Хората, които търсят подпомагане и разрешават да им се помогне, удължават живота си “, изясняват създателите на проучването и заключават, че тези, които още през цялото време доверят проблемите си – в тази ситуация свързани с болест – на своите най-близки, потърсят второ, трето и четвърто мнение и посетят задоволително рано разнообразни експерти, имат по-високи шансове за оцеляване в резултат на това намерено отношение. По този метод се забавя и даже стопира развиването на заболяването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР