Едно излишно упражнение – така министърът на отбраната Тодор Тагарев

...
Едно излишно упражнение – така министърът на отбраната Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Тагарев за вота на недоверие: Едно излишно упражнение

Едно ненужно упражнение – по този начин министърът на защитата Тодор Тагарев дефинира вота на съмнение към кабинета „ поради неспособността на държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната “ след края на разискванията по него в Народното събрание.

" Опозиционните партии не съумяха да употребяват даже за предизборна агитация това събитие ", разяснява той пред публицисти.

Тагарев уточни, че всички тези въпроси, които са били повдигнати, са били дискутирани, в това число в парламентарни формати неведнъж. " Нямаше чуваемост на доводите, които ние излагахме ", добави той.  

" Общо взето изгубено време за мен. Единствената изгода е, че тези от нашите жители, които желаеха да схванат какво прави държавното управление в региона на защитата и националната сигурност, са имали тази опция за 20-30 минути от целия спор ", разяснява министърът на защитата.

" Очаквам да не бъде гласуван този избор на съмнение, т.е. да продължим ", съобщи още Тодор Тагарев, помолен да предвижда резултата от гласуването на следващия ден.   

Попитан дали ще промени нещо в работата си след днешния спор, той разяснява, че Министерството на защитата би трябвало да бъде по-активно в медийното пространство.

" Все още оставаме пасивни от информационна позиция, опозиционните партии държат самодейността, доста са дейни ", сподели министърът.

" Този кабинет може и да не е съвършен, само че във връзка с отбрана на националните ползи мисля, че стоим безусловно твърдо и изрично ", съобщи Тагарев на въпрос за дерогацията и обвиняванията за отбрана на ползите на Русия.

Попитан какъв брой ще коства „ дребният град на НАТО край Ямбол “, военният министър сподели, че не може да каже, тъй като занапред би трябвало да стартира проектирането. Споменах преди месеци цифрата 100 млн., защото, в случай че е над 100 млн., би трябвало да влезе в Народното събрание, уточни той.

" Прогнозата ми е, че е доста евентуално ние да превишим този предел и да би трябвало да желаеме поддръжка от Народно събрание още веднъж ", добави Тагарев.

Относно продажба на парцели на МО, той сподели, че в Комисията по защита могат да дискутират въпроса по какъв начин парцелите, които са с отпаднала нужда за МО, да бъдат употребявани по този начин, че да обезпечат жилища за военнослужещите. Това е една нелоша концепция и това би ни помогнало като един от многото детайли, посредством които ние ще търсим решение да окомплектоваме Българската войска, добави той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР