Едно изключително умно и талантливо момче сбъдва мечтите си. Самуил

...
Едно изключително умно и талантливо момче сбъдва мечтите си. Самуил
Коментари Харесай

Абитуриент от Велико Търново е вторият българин, приет да учи космонавтика в САЩ

Едно извънредно мъдро и надарено момче сбъдва фантазиите си. Самуил Николов приключва Природо-математическата гимназия във Велико Търново и отпътува да учи космонавтика и аероновтика в един от най-престижните университети в света.

Самуил почнал да мечтае за Космоса и звездите още в 4-ти клас, само че решението да учи космонавтика пристигнало няколко години по-късно, когато станал най-малкият стипендиант на НАСА от България.

" Бях най-малкият стипендиант на НАСА от България 2015 година, с цел да отида въз основата им в Измир, където бях на едноседмично образование и това беше преломния миг, в който взех решение, че това е, с което желая да се занимавам. Решаващият миг може би беше когато бях определен за астронавт №1 в совалката, което ще рече, че трябваше да се кача в същинска летяла совалка и да извърша няколко задания, които астронавтите би трябвало да свършат ", сподели Самуил Николов.

По пътя към преследването на тази огромна фантазия, Самуил влага голям труд и старания, с цел да развива непрестанно себе си. Той е цялостен първенец, програмист, владее напълно британски език, има редица спортни достижения, а в свободното си време се занимава с музика. Най-много време обаче отделя на Космоса.

От няколко години работи взаимно с НАСА, " Спейс Екс " и Международната галактическа станция по основаването на уеб платформа, в която комбинира най-актуалната информация от осъществените галактически проучвания. Трудът и знанията, положени от Самуил не остават незабелязани от международната галактическа общественост. Така при започване на тази година кандидатства в американския авиационен университет " Ембри-Ридъл ".

" Съединени американски щати ме притегли най-много поради доста мощната си галактическа стратегия, такива неща не могат за жал да се учат в Източна Европа и като цяло в Европа, защото би трябвало страната да има задоволително финанси и инфраструктура, с цел да разполага с полеви и на практика занимания за учениците. Америка е единственият вид за интернационален възпитаник да получи каквато и да е стипендия за такова обучение и да бъде признат в такова заведение ", описа Самуил пред Българска национална телевизия.

Въпреки че, поради изключителните му достижения, университетът отпуска най-високата стипендия на момчето, тя няма да покрие покрие таксата за образование от 65 000 $ годишно. Затова родителите му търсят метод да съберат непостижимата за тях сума. А съгласно тях всяко дете има гений и ролята на фамилията е да го открие в точния момент и да научи детето да се труди и да има вяра в себе си..

" Важно е детето да има някакви ползи, да успееш да намериш това, което го вълнува, да го побутнеш от една страна, от другата страна и то да си поеме пътя ", споделя майката на Самуил.

" Въпросът е, че би трябвало да се откри златната среда. Както в един негов обичан филм, Силвестър Сталоун споделя: Не е значимо животът какъв брой мощно те удря, а какъв брой бързо ще се върнеш ", споделя бащата на Самуил.

Самуил мечтае един ден България да възвърне своята галактическа организация и нейната популярност и има вяра, че това е изцяло допустимо:

" Според има задоволително кадърни хора и стимулирани, в случай че се съберем задоволително приключени фрагменти, да се върнем тук, да възстановим галактическата организация и нейната популярност, способни сме. Живея с мотото, че небето не е лимита. Всеки, който гледа към звездите ще надскочи това към което се стреми. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР