Едно 16-годишно момиче, което в момента лежи в карнобатската болница,

...
Едно 16-годишно момиче, което в момента лежи в карнобатската болница,
Коментари Харесай

В карнобатската болница никога няма да забравят това, което направи 16-г. Светлозара ВИДЕО

Едно 16-годишно момиче, което сега лежи в карнобатската болница, направи нещо, което трогва същински, написа Glas.bg.

В болничното заведение има пациенти в тежко положение и такива с COVID-19, които се борят за живота си и не могат да излизат от отделението. И на Светлозара й хрумва да ги зарадва.

Как? Прави… балонено дърво в двора на лечебното заведение. Така че шарените и радостни балони да се виждат от прозорците и да създадат часовете на доста хора малко по-весели.

"На 16 години съм от град Карнобат, изучавам в,,СУ. Св.св Кирил и Методий ". Откакто татко ми умря, започнах да върша дела за деца, заболели от рак. Тогава бях на 10 години ", показа Светлозара.

"Не желая хората, които са заболели, и техните близки да изпитват, това, което изпитах аз. Приеха ме в болничното заведение поради бъбречна рецесия, само че когато се почувствах добре, желаех да развеселявам и другите, тъй като е доста гадно единствено да си стоиш в стаята. Идеята ми пристигна малко преди да заспя и на другия ден я реализирах ", описа момичето.

През свободното си време тя рисува, написа стихотворения и разкази. Посланик е в Международната Наградата Херцога на Единбург.

Силата й е в това да кара хората да се усмихват. За нея това дърво не е единствено дърво, украсено с шарени балони, а въплъщение на Надеждата, която ни крепи през пандемията.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР