Едни от най-обичаните плодове, черешите, вече се продават на пазара.

...
Едни от най-обичаните плодове, черешите, вече се продават на пазара.
Коментари Харесай

Една черешка и 4 калории

Едни от най-обичаните плодове, черешите, към този момент се продават на пазара. Черешите са извънредно потребни. Те са богати на провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор.

Добра вест за почитателките на нискокалоричния хранителен режим: една черешка има единствено 4 калории. Ниската калоричност прави черешите желани плодове по време на намаляване.

Черешите имат ниско наличие на мазнини и високо водно наличие. Черешите са богати на антиоксиданти. Това значи, че съществуването им спомага предотвратяването на рак, възпалителни процеси в организма и сърдечни болести.

Черешите съдържат високи равнища на антиоксиданта мелатонин, който се създава естествено от организма. Смята се, че той оказва помощ за забавянето на процеса на стареене. А също по този начин контролира и съня.

Тъмночервеният цвят на черешите са дължи на пигментни субстанции с високото наличие на антоцианини и каротиноиди – флавоноиди. Много пъти сме писали, само че ще повторим и в този момент - те укрепват стените на кръвоносните съдове и понижаващи високото кръвно налягане при пациенти с хипертония.

 Крем с Череши

Черешите са целесъобразни и за хора с анемия, защото съдържат желязо. Наличието на салицилова киселина пък ги прави подобаващи за страдащи от артрит, подагра и ревматизъм.

След фитнес или други изтощителни тренировки, е потребна потреблението на черешов сок. Натуралната напитка оказва помощ за понижаване на мускулните увреждания, породени от физическите извършения.

Черешките прочиcтвaт opгaнизмa oт тoĸcини. При запек, грабвайте черешите! Те пoдcилвaт имyннaтa cиcтeмa.

Когато купувате череши, избягвайте такива с тъмни стъбла. При досег черешата би трябвало да бъде стегната, само че не и твърда. Търсете леко блестящи, стегнати и със свежи стебла плодове. Избягвайте череши с точки по тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР