Едни от най-известните музеи в Париж - Орсе и музеят

...
Едни от най-известните музеи в Париж - Орсе и музеят
Коментари Харесай

Преименуват прочути музеи в Париж в чест на Валери Жискар д'Естен,

Едни от най-известните музеи в Париж - Орсе и музеят на Оранжерията ще добавят формалните си имена с името на някогашния френски президент Валери Жискар д`Естен, оповестява ТАСС, базирайки се на известие на френското министерство на културата.

Преименуването им е в съгласие с президента Еманюел Макрон. По този метод Министерството на културата желае освен да отдаде респект на президентите на страната, само че и да подчертае приноса на Жискар д`Естен за основаването на културните институция.

Съответното държавно разпореждане ще бъде утвърдено скоро.

Музеят Орсе е основан по самодейност на Жискар д`Естен в постройката на остарялата жп гара, която трябваше да бъде разрушена за построяването на хотела. Музеят е открит през декември 1986 година по времето на президента Франсоа Митеран. В него се обитава най-голямата сбирка от френски импресионистични картини в света.

Музеят на Оранжерията е галерия, ситуирана на територията на градините Тюйлери наоколо до Лувъра. В нея са изложени произведения на Клод Моне, Пол Сезан, Анри Матис, Пол Гоген, Пабло Пикасо и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР