Едни от най-изумителните орхидеи – вандите, ще бъдат представени в

...
Едни от най-изумителните орхидеи – вандите, ще бъдат представени в
Коментари Харесай

Лекция във Варна разкрива тайните в отглеждането на орхидеи

Едни от най-изумителните орхидеи – вандите, ще бъдат показани в лекция на Първо орхидеено общество. За екзотичните цветя, които порастват с корени във въздуха, ще се приказва на 10 юни, събота от 11.00 ч. в Арт салона на Радио Варна, напомня Moreto.net.

Съвети и тънкости за развъждане ще даде Крум Сотиров – интернационален орхидеен специалист и президент на обществото. Вандите и вандовите орхидеи са третие най-харесвани и колекционирани орхидеи в света.

„ Хората всякога се изненадват, че може орхидея да се гледа без саксия, без среда, просто окачена или сложена в стъклена ваза. Но ванди се отглеждат тъкмо по този начин ", изяснява Сотиров. Той има голям опит в развъждането на тези обичани орхидеи с прирамливи цветове, чиято татковина се разгръща от Индия и Хималаите до Папуа Нова Гвинея и Австралия.

„ Ще приказваме за другите разновидности – секции в рода Ванди, ще обясня за какво постоянно листата на вандите падат откакто бъдат купени от магазин и по какъв начин можем да ги спасим ", споделя специалистът. Той ще показа и други вандови орхидеи, доста от които са по-малки и комфортни за гледане в апартамент, а в същото време ароматни и красиво цъфтящи.

По традиция след лекцията ще бъде разиграна лотария с награди и ще се дискутира развъждането на разнообразни орхидеи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР