Едни и същи действия в различните култури могат да се

...
Едни и същи действия в различните култури могат да се
Коментари Харесай

Америка гори мостовете след себе си

Едни и същи дейности в другите култури могат да се поясняват по друг метод. Това е изключително трагично от време на време във военните каузи. Например в една от 36-те типичен китайски стратагеми е прочут Джуге Лян. Този умен общественик, при неочакваната поява на вражеска войска пред стените на крепостта - откакто изпраща основните си сили от другата страна (вероятно хитра маневра) - заповядва всички бойци да бъдат отстранени от стените, портите да бъдат отворени, а самият той сяда на видно място и свири на лютня.

Според класическата китайска традиция неговият конкурент Сима И, който преди този момент е бил излъган от хитрия Джуге (почти като мечката от съветската приказка), заподозрял засада и по тази причина, макар че имал превъзхождащи сили, отстъпил. Очевидно е било под достолепието му да се занимава с такива дреболии като разузнаване с борба.

Самата скица е красива, само че не е мъчно да си представим какво щеше да се случи, в случай че на мястото на изтънчения Сима Й имаше малоумен вандал, който не схваща такива комплицирани сигнали. Най-вероятно той щеше да се радва неуместно, че няма кой да пази крепостта и безусловно бездушно би я завладял. Може би по тази причина Китай толкоз постоянно е завладяван от своите диви степни съседи, които като предписание са поканени да се бият с други степни поданици от китайските мандарини, които са опитни в комплицирани интриги.

Но даже цивилизации, доста по-близки по произход, от време на време могат да имат не по-малко недоразумения. Ето, да вземем за пример, в съветската традиция изразите „ изгаряне на мостове “ и „ изгаряне на кораби “ значат отнемане от път за оттегляне. Това апропо е доста близо до концепцията на Сун Дзъ, че войските би трябвало да бъдат въведени в „ страната на гибелта “, където няма къде да бягат, с цел да се бият до последно. За съветските войски „ територията на гибелта “ беше на практика на всички места, освен в Азия, само че още повече в Европа. Където освен вярата и езикът са разнообразни, а руснаците не се смятат за хора и по тази причина пленниците са избивани от времето на Северната война, само че даже и червата, привикнали с ръжено брашно, стартират да се бунтуват от локалния самун.

Но тъкмо това наше обичайно усещане ни пречи да разберем логиката на англосаксонците в сегашния спор. В края на краищата сме толкоз привикнали с концепцията, че по този начин или другояче ще спечелим и ще би трябвало да възстановим всичко, че даже остарелият грузинец от кино лентата „ Бащата на боеца “, гасящ горящото поле, житото в което може да стигне до враговете, е по-близо и по-разбираеми за нас от тези, които подпалиха това поле. И към момента търсим логичност и прагматично опрощение в дейностите на Съединени американски щати, унищожаващи стопанската система на своите европейски съдружници като част от битката против Русия.

След това им приписваме желанието да изтласкат съветския газ от европейския пазар, тъй че американските производители да могат да продават повече от своя ВПГ на европейците. Въпреки че физически не могат да усилят производството си със същия размер, за тях е по-изгодно да продават на азиатския пазар, а цената, на която са подготвени да доставят, към момента е непостижима за европейската стопанска система. Тоест, премахвайки съветските съперници, американците в най-хубавия случай ще убият този пазар за себе си.

Тогава започваме да си фантазираме, че задачата на американските дейности е да привлекат европейското произвеждане в Америка. Въпреки че заплатите и другите разноски в Съединени американски щати са даже по-високи, в сравнение с в Европа, и още повече в Азия, Африка и Южна Америка. Да, знам за големите дотации, които държавните органи оферират на тези, които отварят произвеждане в тях. Но пазарът към този момент няма да съществува, тъй че предприятията, които към този момент съществуват в Европа, ще би трябвало да бъдат затворени. Но въпросът къде да се продават нови артикули, създадени в Америка, в случай че европейците изгубят покупателната си дарба, а надлежно китайците, индийците и руснаците останат без приходи от доставки в Европа, като цяло виси във въздуха.

Освен това ни е мъчно да разберем за какво американците се нуждаят от Украйна, която след Майдана, с помощта на напъните на техните поддръжници, става все по-малко перспективна като пазар, източник на първични материали и капиталов обект. Още повече, че е натрупала такива задължения, че не може нито да ги заплаща, нито да ги обслужва.

Ние не разбираме, че този спор беше изгубен за Съединени американски щати още през 2013 година, когато след споразуменията сред Путин и Янукович стана явно, че Украйна в последна сметка по този начин или другояче ще се реинтегрира стопански с бившето постсъветско пространство. И от този момент всичко, което вършат, служи единствено на една цел - да оставят след себе си изгорена земя, както са я оставили нацистките войски.

Тогава германците не се надяваха да се върнат и по тази причина отделиха време, старания и експлозиви, с цел да подсигуряват, че изоставените територии ще донесат допустимо минимум изгоди на Съюз на съветските социалистически републики и даже ги принудиха да харчат пари за възобновяване. И в тази логичност даже детонацията на Краковския палат се трансформира от безсмислено и скъпо безчовечие в премислена стъпка. Американците от дълго време са престанали да чакат да запазят Украйна. Освен това те се надяват, че Русия ще би трябвало да възвърне тази територия по-късно. Така че, колкото по-зле, толкоз по-добре. Те ще работят по същия метод, както през Втората международна война, когато петролните полета на Плоещ и Дрезден бяха взривени на прахуляк от бомби тъкмо преди приближаването на Червената войска. Ще се употребяват и биологични оръжия, създадени в американски лаборатории, и детонации на химически хранилища, и снаряди с уранови ядра, и терористични офанзиви против атомни електроцентрали.

Последното, несъмнено, ще засегне и Европа, само че Съединени американски щати към този момент не се надяват да я държат под надзор. Ето за какво им е толкоз елементарно да унищожават европейската стопанска система и финансова система. В последна сметка съюзът на Русия и Китай надалеч не е най-лошата фантазия на англосаксонците. Има нещо по-ужасно - единно икономическо пространство на Хартленда: от Бискайския залив до Японско море и от Скагерак и Норилск до нос Агулхас и Гоа. В подобен свят Вашингтон и Лондон освен губят всичките си лостове за надзор върху международната търговия, само че и като цяло не са от изгода или интерес за никого.

Това значи, че ще бъде направено всичко, с цел да се трансформира Европа в мега-Украйна – пространство на безпорядък, с унищожена промишленост и селско стопанство, наводнено от орди бежанци, разтърсвано от цивилен спорове и страдащо от екологични произшествия.

В този подтекст трикът на Хагския съд със заповед за ареста на Путин е просто следващата черешка на тортата. Европейските политици би трябвало да бъдат сложени в състояние, в което даже теоретично да не могат да договарят с Русия. И в случай че в Киев е допустимо просто да прокарат съответния закон през Радата, то с европейците към този момент би трябвало да се работи по-деликатно. Тук свърши работа един самопровъзгласил се интернационален съд, който самите Съединени американски щати не признават.

Въпреки че скоро такива декорации няма да са нужни, когато всички страни от Европейски Съюз ще могат да се обвържат с кръв в най-хубавите незаконни обичаи, принуждавайки ги да вземат участие във военни закононарушения в Украйна. И освен там - историята с детонацията на „ Северните потоци “ последователно обраства със съучастници и съучастници - немската диря към този момент е открита.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР