Една трета от възрастното население страда от хъркане, а след

...
Една трета от възрастното население страда от хъркане, а след
Коментари Харесай

Прости трикове за справяне с хъркането

Една трета от възрастното население страда от хъркане, а след 60- годишна възраст две трети от всички хора са подложени на това неприятно положение.

Обикновено хъркането не е проблем за този, който хърка, а за тези, които са към него, написа уеб сайтът actualno.com..

То се появява в следствие от вибрацията на меките структури на фаринкса, когато въздушният поток минава през стеснените дихателни пътища. Причината за това недоволство е отпущането на мекото небце и увулата.
Повечето хора имат вяра, че хъркането е изцяло естествено положение по време на сън и не се свързва с риск за здравето. Но това не е правилно.

В резултат на медицински проучвания и наблюдения е открито, че хъркането усилва риска от инфаркт с 34% и риска от инсулт с 67%. Освен това е открита директна връзка сред това недоволство и разнообразни нарушавания на съня, раздразнителност, поява на заплеснатост и намаляване на половото предпочитание. За оправянето с казуса може да разчитате на някои елементарни трикове.
Снимка: shutterstock  Прости трикове за справяне с хъркането

Спете на една страна

Най-често човек стартира да хърка, когато спи по тил. Именно в това състояние езикът е най-близо до фаринкса. Тогава естественият въздушен поток е стеснен. Затова би трябвало да се опитате въобще да не спите по тил.

Поддържайте главата повдигната

Това може да стане посредством слагане на спомагателна възглавница. Главата ще бъде повдигната, което ще разреши на въздуха да премине без проблеми и ще облекчи хъркането.

Следете положението на дихателните си органи

Ако човек страда от някакви проблеми с дихателната система (алергии, белодробни заболявания), тогава постоянно му е мъчно да диша през носа. В резултат на това, през нощта дишането се реализира през устата и това предизвиква хъркане.

Отслабнете

Затлъстяването постоянно се оказва причина за хъркането. Едно от местата, където се отсрочват мазнини, е региона на гърлото. Това затруднява прекосяването на въздуха.

Не приемайте медикаменти за справяне с тревогата и възстановяване на съня

Хапчета за сън и успокоителни отпускат мускулната тъкан и вследствие на това затрудняват придвижването на въздуха през дихателните пътища.

Откажете се от алкохола

Не консумирайте алкохол директно преди лягане, тъй като резултатът от него е същият като при приема на антидепресанти.

Откажете се от пушенето

Никотинът е причина за хронично инфектиране на дихателните пътища. За да се справите с хъркането и да подобрите положението на всички органи и функционалности на тялото, се предлага да се откажете от пушенето.

Поддържайте естествена мокрота на въздуха в спалнята

Прахът в спалнята може да аргументи съществени алергии, а сухият въздух нервира лигавиците на дихателните пътища. Това неизбежно води до хъркане.

Ето за какво е належащо постоянно да овлажнявате помещението, да го проветрявате и да употребявате овлажнители за въздух.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР