Една трета от младежите в ЕС проявяват повишен интерес към

...
Една трета от младежите в ЕС проявяват повишен интерес към
Коментари Харесай

Една трета от младите в Европа търсят информация за психичното здраве

Една трета от младежите в Европейски Съюз демонстрират нараснал интерес към тематиката, обвързвана с психологичното здраве. Това излиза наяве от нов отчет на Европейски Съюз, формиран въз основа на данни от особено основаната от Европейска комисия гласова платформа, където младежите могат да бъдат изслушани и помолени да споделят своите визии, терзания и хрумвания. От всички гласове, записани в категорията „ Здраве, богатство и спорт “, излиза наяве, че една трета от младежите употребяват платформата, с цел да изискват повишение на осведомеността за психологичното здраве и безпроблемен достъп до експерти по психологично здраве.   Европейски Съюз. 

Изследването проучва по какъв начин европейските страни се оправят с провокациите пред психологичното и прочувствено благоденствие на младежите, катализирани от коронавирус пандемията. То е част от напъните на Европейската комисия за възстановяване на психологичното здраве и понижаване на стигмата върху проблемите с него. Наред с напъните на страните членки, като България, Европейската комисия разгласи 2022 година за Европейска година на младежта, като самопризнание за жертвите, които младежите направиха по време на пандемията от COVID-19. Проучване на Флаш Евробарометър за май 2022 година демонстрира, че съгласно младежите в 16 от 27-те страни членки подобряването на младежкото психологично и физическо здраве е най-важният приоритет за Европейската година на младежта. Европейските страни са приели самодеен метод за оправянето с провокациите при психологичното здраве на младежите по време на пандемията. Една от най-често употребяваните ограничения беше подсилването на психическата поддръжка в образователните заведения, увеличение на броя на психолозите и съветниците, образование на личния състав на образователното заведение, с цел да разпознава признаците на психологичното разстройство и да се оправя с тях.

В България 70% от хората с психологични проблеми не получават съответна грижа. По данни на СЗО този проблем ще продължи да се задълбочава и през 2030 година се чака той да се трансформира в причина номер 1 за понижаване трудоспособността на българите. Тежките психологични разстройства са 19,5% от всички болести, честите психологични разстройства са 14,54%, тревожните разстройства са 8,4%, а огромното депресивно разстройство е 6,2%, сочат данни на „ Барометър на депресията “ в Европейски Съюз.

„ Всички ние поставяме огромни грижи за прочувственото богатство на нашите младежи. След пандемия и в изискванията на война в Европа този отчет за психологичното здраве на младежите идва в верния миг. За мен е наслаждение да видя, че държавите-членки на Европейски Съюз одобряват съществено това предизвикателство и са определили ограничения за подкрепяне на младежите, изключително в образователните заведения. Тези старания би трябвало да продължат, с цел да се даде опция на младежите да се развиват добре, в този момент и през идните години, а Комисията постоянно ще бъде тук, с цел да им обезпечи помощ. “ Това съобщи Мария Габриел, комисар, отговарящ за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Европейската година на младежта 2022 година бе стартирана от Европейската комисия като „ година, отдадена на цената на младежите, които са посветили толкоз доста на другите “, както бе оповестено от ръководителя фон дер Лайен°в речта за положението на Съюза през 2021 година Ето за какво това е година, отдадена напълно на младежта, която има за цел да активизира, да предизвиква и обогатява младежите с нови благоприятни условия и нови способи за присъединяване и вдишване на дейна гражданска роля в обществото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР